Bēguļojošs dzimumnoziedznieks un Bezzubova slepkavības lietā aizdomās turamie. Kas ir Eiropā meklētākie noziedznieki no Latvijas?

Ilustratīvs attēls. Foto: zef art/Shutterstock
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Pirmdien, 8. novembrī, Spānijā tika aizturēts 1982. gadā dzimušais Gatis Zvingulis, kurš bija viens no Eiropā meklētākajiem noziedzniekiem. Informācija par viņa meklēšanu bija ievietota "Eiropola" interneta vietnē "EU Most Wanted". Portāls "Apollo.lv" apkopoja informāciju, kuri Latvijas pilsoņi vēl ir iekļuvuši Eiropā meklētāko noziedznieku sarakstā.

Alkohola reibumā izvaro nepilngadīgo - Alvis Beketovs

Aivis Beketovs.
Aivis Beketovs. Foto: Valsts policija

1979. gadā dzimušais Alvis Beketovs 2015. gadā, būdams alkohola reibumā, veica seksuālu vardarbību pret nepilngadīgu personu.

Par šo noziegumu Beketovs ir notiesāts ar brīvības atņemšanu uz 11 gadiem, ir izdots viņa Eiropas apcietināšanas orderis, pieprasot viņu apcietināt un nodot Latvijai ar mērķi izpildīt sodu.

Beketovs izvairās no soda izciešanas un policijai nav zināma viņa pašreizējā atrašanās vieta.

Bezzubova slepkavība - "Europol" dzen pēdas Ivanam Agapitovam un Denisam Koņaškinam

Ivans Agapitovs un Deniss Koņaškins.
Ivans Agapitovs un Deniss Koņaškins. Foto: Valsts policija

Neskatoties uz to, ka šī gada 26. jūlijā Valsts policija ziņoja, ka viņi ir saņēmuši informāciju par futbola aģenta Romāna Bezzubova slepkavības lietā meklēšanā izsludinātajiem vīriešiem Ivanu Agapitovu un Denisu Koņaškinu, viņu fotogrāfijas ir ievietotas Eiropola meklētāko noziedznieku sarakstā.

Policija 20. jūlijā izplatīja paziņojumu, kurā teikts, ka aizdomās par Bezzubova slepkavības izdarīšanu likumsargi meklē 1967. gadā dzimušo Ivanu Agapitovu un 1975. gadā dzimušo Denisu Koņaškinu. Precīza viņu loma noziegumā netiek atklāta.

"Firmas.lv" informācija liecina, ka Agapitovs ir sporta kluba "Wrestling Spirit" līdzdibinātājs. Tāpat Agapitovam 2019. gadā piederēja arī SIA "EmmeTT".

Bezzubovs tika nošauts 14. aprīļa rītā Rīgā, Purvciemā. Izbraucot uz Gunāra Astras ielas, Bezzubova vadītajai automašīnai tika aizšķērsots ceļš un futbola aģenta virzienā no automātiskā ieroča tika raidīti vairāki šāvieni. Nākamajā naktī Mežaparkā tika atrasta sadedzināta uzbrukumā izmantotā automašīna "BMW X5".

Video: Bezzubova slepkavības brīdis

Uzmanību! Nepatīkami skati.

Valsts policijas priekšnieks Armands Ruks jūnijā intervijā Latvijas Televīzijai stāstīja, ka futbola aģenta slepkavība bijusi profesionāli pastrādāts noziegums, kur katrai iesaistītajai personai ir sava loma un par citu iesaistīto cilvēku lomu tās nav zinājušas. "Tās ir atbalsta funkcijas, organizēšanas funkcijas un citas," piebilda policijas priekšnieks.

Ruks gan nekomentēja, vai policijai ir zināms slepkavības pasūtītājs.

Policija nozieguma motīvus ir apzinājusi un strādā ar divām versijām, taču likumsargi sliecas uzskatīt, ka noziegums nav saistīts ar Bezzubova profesionālo darbību. Tāpat Ruks apliecināja, ka policija šīs lietas izmeklēšanā komunicējusi ar Bezzubova draugu Vladimiru Koļesņičenko.

Kā ziņots, viena no šajā lietā apcietinātajām personām ir autoservisa "X-ON" īpašniece Guļnara Ribakova-Brice.

Kā iepriekš vēstīja TV3 raidījums "Neka personīga", tieši autoservisā "X-ON", kas atrodas Mežaparkā, Mirdzas Ķempes iela 5B, slēpta uzbrukumā Bezzubovam izmantotā automašīna "BMW X5". Auto servisā nonācis slepkavības dienā, bet nakts laikā tas sadedzināts aptuveni kilometra attālumā esošajā Saules dārzā.

Foto: Bezzubova slepkavībā izmantotā automašīna atrasta sadegusi Mežaparkā

Kā vēstīja raidījums, servisa īpašniece policijai esot apgalvojusi, ka par auto izmantošanu slepkavībā neesot zinājusi, spēkratu uz servisu atvedis kāds patstāvīgais klients, bet pirms sadedzināšanas mašīna no servisa aizdzīta, uzlaužot vārtus.

"Firmas.lv" informācija liecina, ka Ribakova-Brice ir vienīgā "X-ON" īpašniece. 2020.gadā uzņēmums "X-ON" strādājis ar 2830 eiro apgrozījumu un 4440 eiro zaudējumiem.

Valsts policija aicina, ja atpazīsti kādu no šiem noziedzniekiem, esi viņu redzējis, zini viņa pašreizējo atrašanās vietu vai tavā rīcībā ir cita noderīga informācija, tu vari padarīt Eiropu drošāku.

"Europol" mājaslapā var anonīmi sniegt jebkādu informāciju par meklētajiem noziedzniekiem un tā tiks nodota attiecīgās valsts izmeklētājiem.

Jau iepriekš iedzīvotāju sniegtā informācija ir devusi rezultātus. Vismaz 33 gadījumos noziedznieki tikuši notverti tieši pateicoties no sabiedrības saņemtajai informācijai.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu