"Vienkārši patusēšu veikalā." Cilvēki pēc mājsēdes beigām atgriežas lielveikalos, kafejnīcās un sporta zālēs (8)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: LETA

Jau šorīt tirgotāji, skaistumkopšanas pakalpojumu sniedzēji, sporta zāles, kafejnīcas un restorāni vēra vaļā durvis apmeklētājiem, kas uzrādījuši derīgu Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātu. Kā iedzīvotāji aizvadījuši pirmo dienu pēc mājsēdes?

Pie veikalu ieejām nākas uzgaidīt, jo darbiniekiem ir jāpārbauda visi dokumenti. Lielie tirdzniecības centri strādās līdz plkst. 21.00, savukārt svētku dienās un nedēļas nogalēs tajos pieejami tikai pirmās nepieciešamības preču veikali un pakalpojumu sniegšanas vietas.

"Ziemas apavus meklējam, kamēr vēl viss ir vaļā. Nevar jau zināt, cik ilgi tā būs," ar TV3 ziņām dalījās veikala apmeklētāja. Kāda cita sieviete atklāj, ka darīs visu ko – ies pie skaistumkopšanas speciālistiem un apmeklēs teātri. "Vienkārši patusēšu lielveikalā," iesmej žurnālistu uzrunātā sieviete.

"Es riktīgi nogaidījos, un man ļoti pietrūka sporta zāles," arī fitnesa zāles steiguši apmeklēt sporta entuziasti. "Mājās nevar saņemties sportot, zāle ir tāda laba motivācija. Te ir inventārs."

Taču nedēļas nogalēs un svētku dienās nestrādās tie sporta klubi, kas atrodas tirdzniecības centros un kuriem nav atsevišķas ieejas. 

"Tas ir tāds diezgan neloģisks ierobežojums – ja jau tirdzniecības centrs darbojas zaļajā režīmā un sporta klubs darbojas zaļajā režīmā, tad cilvēki tiek pārbaudīti, tad tas ir tāds birokrātisks apgrūtinājums," norāda Latvijas Veselības un fitnesa asociācijas vadītājs Gints Kuzņecovs. 

Savukārt kafejnīcu un restorānu īpašnieki ir neapmierināti ar atļauto apmeklētāju skaitu – četri pie viena galda iekštelpās.

"Ja pie manis atnāk ģimene ar trim bērniem, tad mums vienam bērnam ir jāsēž divu metru attālumā pie blakus esošā galda," stāsta restorānu tīkla "Vairāk Saules" īpašnieks Endijs Bērziņš.

Jāatceras – pat ja lielveikalā atrodas pārtikas veikals, aptieka un pasts, ko drīkst apmeklēt nevakcinētie cilvēki, tāpat ieeja tiem ir slēgta.

Video: TV3 ziņu sižets

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu