Kur pazudis īpašnieks? Automašīna pusotru gadu "rūsē" Igaunijas lidostas stāvvietā (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Maanus Maasing / Saarte Hääl

"Saab" markas automašīna ar tukšām riepām jau pusotru gadu aizņēmusi vietu Igaunijas lidostā. Lai gan ar automašīnas īpašnieku lidostas darbinieki ir sazinājušies, mašīna nav kustināta, ziņo portāls "Postimees". 

Kuresāres lidostā Igaunijā automašīnas tiek atstātas nedēļām, mēnešiem un pat gadu, ilgstoši aizņemot jau tā mazā stāvlaukuma vietas.

"Cilvēki, kam stāvvieta nepieciešama īslaicīgi, piemēram, tikai uz vienu dienu, nevar atrast brīvas vietas, jo tās aizņemtas ar šādām mašīnām," stāsta Tallinas lidostas komunikācijas speciāliste Džeina Kallaste. Dodoties ceļojumos, mašīnas nedēļām un mēnešiem ilgi tiek atstātas arī bezmaksas stāvvietās.

"Policijai nav tiesību "aizvilkt" stāvlaukumā novietotās automašīnas," skaidro Kuresāres policijas pārstāvis.

"Apsolu, ka vēlreiz sazināsimies ar īpašnieku un lūgsim atgriezties pēc transportlīdzekļa."

Viens risinājums problēmai ir ieviest maksu par autostāvvietu, taču lidosta šo ideju noraidīja. "Izskatām arī citus veidus, kā samazināt ilgtermiņā aizņemto stāvvietu skaitu lidostā, tostarp notiek arī kopīgs darbs ar pašvaldību," skaidroja Džeina Kallaste. 

Pašvaldības saimnieciskās un administratīvās nodaļas vadītājs Kārels Tans sacīja, ka pašvaldība lidostai ieteikusi apsvērt iespēju paplašināt stāvvietu, nevis par to iekasēt maksu:

"Daudzi cilvēki ierodas no ciemata, un viņiem nav daudz alternatīvu, kur novietot savu automašīnu."

Automašīnas atstāšanu Kuresārē apgrūtina arī tas, ka starp lidostu un pilsētas centru nav regulāra sabiedriskā transporta satiksme.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu