Pavļuts atklāj, cik daudz Covid-19 vakcīnu devas ir utilizētas (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Shutterstock

Utilizēto jeb zaudēto devu apjoms iepretim visām izlietotajām vakcīnām pret Covid-19 bijis tikai 0,31% apmērā, valdības sēdē sacīja veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP).

"Mūsu izpratnē tas ir ārkārtīgi zems rādītājs, kas liecina par to, ka mūsu vakcinētāji ārkārtīgi atbildīgi strādā ar šo jautājumu un tiek galā," norāda ministrs.

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) valdības sēdes laikā norādīja, ka tieši zemais utilizēto vakcīnu skaits pret kopējo apjomu, iespējams, varētu būt iemesls, kādēļ personām, īpaši reģionos, dažkārt nākas gaidīt ilgāku laika posmu līdz savai potei.

Vadoties no maksimāli optimāla vakcīnu devu izlietojuma viedokļa, Pavļuts savukārt sacīja, ka balstvakcinācija tādā aspektā pat palīdz nodrošināt, ka visas flakonā pieejamās devas tiek izmantotas, tādējādi neradot zudumus.

Taču galvenais esot tas, lai balstvakcinācija, it īpaši, ja tā skar cilvēkus, kuriem nevis vajag, bet kuri vēlas balstvakcināciju, neaizvieto primārās vakcinācijas iespējas. "Tas ir tas balansēšanas darbs, kas sistēmā šobrīd ir jāizdara," piebilda politiķis.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu