Pētījumi atklāj, kas var notikt, ja grūtniece inficējas ar delta variantu (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: pixabay.com

Saskaņā ar diviem pētījumiem, ko 19. novembrī publicēja ASV Slimību kontroles un profilakses centrs, grūtniecēm, kuras inficējas ar Covid-19 delta variantu, ir paaugstināts risks, ka mazulis var piedzims nedzīvs, vai grūtniece var nomirt dzemdību laikā, vēsta portāls "NBC News".

Pētījums ietver ārstu paziņojumus visā valstī, kuri ir novērojuši bezprecedenta pieaugumu ar Covid-19 kritiski slimām grūtniecēm, īpaši tādēļ, ka izplatās delta variants.

"Mēs redzam daudz grūtniecības komplikāciju inficēšanās ar Covid-19 dēļ," sacīja Klīvlendas Medicīnas centra pārstāve Elija Ragsdeila.

Šīs komplikācijas ir priekšlaicīgas dzemdības, neparasti augsts asinsspiediens grūtniecēm, kā arī spontānais aborts.

Vienā no jaunajiem pētījumiem tika analizēti vairāk nekā 1.2 miljonu grūtniecību rezultāti ASV no 2020. gada marta līdz šī gada septembrim.

Nedzīvi dzimušie bērni pirms pandēmijas ASV piedzima reti – 0,59 procentos gadījumu. Šie rādītāji saglabājās līdzīgi pat pandēmijas laikā – 0.64 procenti sieviešu, kurām nekad nebija diagnosticēts Covid-19.

Bet nedzīvi dzimušo bērnu skaits pieauga līdz 0.98 procentiem topošo māmiņu vidū, kas inficētas ar koronavīrusu.

Kad delta variants sāka izplatīties, rādītāji pieauga – 2.7 procentos gadījumu, kad grūtniece inficējas ar Covid-19, grūtniecība beidzās ar nedzīvi dzimušu bērnu.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu