Palīdzēsim ķepaiņiem! Traģēdija "Ķepu ķepā" - uguns nopostījusi kaķu māju (6)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: DZAB ''Ķepu-ķepā''/Facebook.com

Dzīvnieku aizsardzības biedrības "Ķepu-Ķepā" kaķu mājā šonakt, 21. novembrī, izcēlies postošs ugunsgrēks. Daļa kaķu, diemžēl, gājuši bojā. Dzīvnieku aizsardzības biedrība lūdz sabiedrību palīdzēt šajā grūtajā laikā, ja ir tāda iespēja.

21. novembrī pulksten 2.57 Valsts policijā tika saņemts izsaukums uz Jelgavas novadu, Salgales pagastu, kur izcēlies ugunsgrēks.

Policisti nekavējoties devās uz notikuma vietu.

Saistībā ar notikušo Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Jelgavas iecirknī ir uzsākta resoriskā pārbaude un šobrīd tiek skaidroti notikušā negadījuma apstākļi.

Biedrības "Ar sirdi delnā" dibinātāja Andra Tomase sociālo tīklu vietnē "Facebook" vēsta: "Patversmē šonakt izcēlies ugunsgrēks, kurā līdz pamatiem nodegusi kaķu māja. Daļa tās iedzīvotāju, diemžēl, gājuši bojā, tomēr lielāko daļu iemītnieku Gundegai un viņas mammai Ivetai izdevies glābt, fiziski izraujot no liesmām.

Šobrīd ap 40 minči panikā skraida pa pļavu un krāsmatām, mēģinot saprast, kur palikušas viņu mājas - viņu vienīgais drošais patvērums.

Kaķi pamatā ir bailīgi, tomēr vienmēr dzīvojuši telpās, tāpēc ievainojumi, panika un tuvojošais sals viņiem var izrādīties liktenīgi."

Tomase vēsta, ka šobrīd ir ļoti nepieciešami kaķu ķerambūri, tomēr visvairāk nepieciešams ir patvērums kaķiem - apsildāms jūras konteiners, modulis, kāda pārvietojama mājiņa vai jebkas cits, kur kaķi varētu sasildīties.

Vairāki kaķi jau ir nogādāti klīnikā un ārsti ir gatavi uzņemt cietušos dzīvniekus pēc nepieciešamības, tāpēc patversmei ir ārkārtīgi nepieciešama finansiāla palīdzība. 

Dzīvnieku aizsardzības biedrība lūdz sabiedrību palīdzēt šajā grūtajā laikā, ja ir tāda iespēja.

DZĪVNIEKU AIZSARDZĪBAS BIEDRĪBA „ĶEPU-ĶEPĀ”

Konts: LV37HABA0551030617983

Reģistrācijas Nr.: 40008176673

BIC/swift kods: HABALV22

Pay Pal ātrais maksājums: PayPal.Me/kepukepa

pay pal: dzab_kepukepa@inbox.lv

Ozolnieku novads, Salgales pagasta Rēvici

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu