Ķēniņš gūst vārtus zaudētā Šveices čempionāta mačā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ronalds Ķēniņš
Ronalds Ķēniņš Foto: Latvijas Hokeja federācija

Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Ronalds Ķēniņš sestdien guva vārtus zaudētā Šveices hokeja augstākās līgas (NL) spēlē.

Ķēniņa pārstāvētā "Lausanne" mājās ar rezultātu 4:8 (0:2, 2:4, 2:2) piekāpās "Lugano" vienībai.

Latviešu uzbrucējs atzīmējās otrā perioda septītajā minūtē, kad pēc izgājiena divatā pret vienu aizsargu raidīja ripu mērķī, tobrīd panākdams 1:4. Viņš šajā duelī uz ledus pavadīja 15 minūtes un septiņas sekundes, kuru laikā četrreiz meta pa vārtiem, zaudēja abos divos iemetienos un tika pie pozitīva lietderības koeficienta +1.

Šosezon Ķēniņš 22 spēlēs guvis piecus vārtus un atdevis sešas rezultatīvas piespēles, ar 11 punktiem ieņemot ceturto vietu Lozannas komandas ražīgāko spēlētāju sarakstā.

Turpretī uzvaru sestdien svinēja uzbrucēja Denisa Smirnova un aizsarga Sanda Smona pārstāvētā Ženēvas "Servette", kas viesos ar 3:2 (0:0, 1:2, 2:0) pārspēja "Ambri-Piotta". Smirnovs spēlēja 15 minūtes un 42 sekundes, tika pie divām soda minūtēm un pozitīva lietderības koeficienta +1, bet Smons piecu minūšu un 21 sekundes laikā vienreiz meta pa vārtiem un cīņu pabeidza ar neitrālu lietderības koeficientu.

Tikmēr vairāku latviešu pārstāvētajā Langnavas "Tigers" pieteikumā bija tikai vārtsargs Ivars Punnenovs, kurš no soliņa noraudzījās, kā komanda mājās ar 8:2 (3:1, 3:1, 2:0) pieveic pastarīti "Ajoie". Roberts Maiers "Tigers" vārtos atvairīja 20 no 22 pretinieku mestajām ripām.

Savukārt "Bern" bez savainotā uzbrucēja Kaspara Daugaviņa mājās ar 6:1 (1:0, 3:0, 2:1) uzvarēja Cīrihes "Lions".

Turnīra tabulā "Bern" ar 34 punktiem 24 spēlēs ir septītā, "Lausanne" ar 30 punktiem 22 mačos ieņem desmito pozīciju, "Servette" ar 27 punktiem 25 cīņās ir 11., bet "Tigers" ar 23 punktiem 25 dueļos ir priekšpēdējā 13 komandu konkurencē.

Iepriekšējā sezonā Nacionālās līgas turnīra finālā Ženēvas "Servette" piekāpās "Zug" hokejistiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu