"Starbucks" darbiniekam atklāts A hepatīts. Iespējams, tūkstošiem klientu pakļauti inficēšanās riskam (6)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Sorbis/Shutterstock.com

ASV, Ņūdžersijā vienā no kafejnīcām "Starbucks" kāds darbinieks, kurš novembrī devās uz darbu pēc pozitīva A hepatīta testa saņemšanas, iespējams, pakļāvis riskam inficēties tūkstošiem kafejnīcas klientu, vēstī raidsabiedrība CNN.

Riskam inficēties ar A hepatītu tika pakļauts ikviens, kurš 4., 5., 6., 11., 12. un 13. novembrī apmeklēja "Starbucks" Ņūdžersijā (adrese - 1490 Blackwood Clementon Road).

Kamdenas apgabala Veselības departaments tika informēts par incidentu trešdien, 17. novembrī, un nekavējoties slēdza konkrēto "Starbucks".

Cilvēkiem, kuri apmeklēja kafejnīcu un nav vakcinēti pret A hepatītu, ieteicams saņemt vakcīnu "cik drīz vien tas ir iespējams, bet ne vēlāk kā 14 dienas pēc kontakta ar inficēto personu", teikts Veselības departamenta oficiālajā paziņojumā.

"Apgabala veselības departaments cieši sadarbojas ar pacientu un "Starbucks" personālu, lai risinātu situāciju," sacīja Kamdenas apgabala veselības speciālists Pašals Nvako. "Mūsu augstākā prioritāte ir nodrošināt, lai visas kontaktpersonas būtu drošībā un veselas. Pacients pašlaik nestrādā. Aicinām ikvienu, kuram ir aizdomas, ka ir bijis pakļauts A hepatītam, vakcinēties pret A hepatītu, zvanot uz apgabala veselības departamentu vai sazinoties ar savu ģimenes ārstu."

Sabiedrības veselības dienesta darbinieki ceturtdien, 18. novembrī, "Starbucks" darbiniekiem nodrošināja 17 A hepatīta vakcīnas un piektdien un sestdien izveidoja blakus esošu vakcinācijas punktu, sacīja apgabala pārstāvis Dens Kīšens.

"Starbucks" darbinieks, kurš bija inficējies ar vīrusu, šobrīd atrodas karantīnā un veseļojas. Līdz šim nevienai citai kontaktpersonai nav bijis pozitīvs A hepatīta tests, sacīja pārstāvis.

"Es uzzināju, ka mana meita un es, iespējams, esam pakļauti A hepatīta infekcijas riskam. Man šodien bija iespēja vakcinēties, un galu galā es jūtos labi," atklāja Kīšens.

Saskaņā ar ASV nacionālajiem statistikas datiem, A hepatīta rādītāji ASV ir samazinājušies par vairāk nekā 95%, kopš vakcīna pirmo reizi kļuva pieejama 1995. gadā.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu