Saņemts iesniegums no Liepājas medicīnas iestādes par, iespējams, viltotu Covid-19 sertifikātu (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Nacionālā mēroga digitālais vakcinācijas pret Covid-19 sertifikāts.
Nacionālā mēroga digitālais vakcinācijas pret Covid-19 sertifikāts. Foto: Zane Bitere/LETA

Šā gada 11. novembrī Valsts policijā (VP) tika saņemta informācija no Liepājas medicīnas iestādes par to, ka slimnīcā tika ievietots cilvēks, kuram, iespējams, ir viltots Covid-19 sertifikāts, informēja VP Kurzemes reģiona pārvaldes vecākā speciāliste sabiedrisko attiecību un sadarbības jautājumos Madara Šeršņova.

Viņa norāda, ka VP ir sākts kriminālprocess un amatpersonas skaidro notikušo.

LETA jau vēstīja, ka oktobra beigās Liepājas reģionālā slimnīca informēja VP par aizdomām, ka vienam Covid-19 pacientam, kurš ārstējas reanimācijas nodaļā, varētu būt viltots vakcinācijas sertifikāts.

Kā ziņots, policijā kopumā par iespējamu fiktīvu vakcināciju līdz 17.novembrim bija sākti jau 36 kriminālprocesi.

Papildus vēl policijā notiek aptuveni 40 pārbaudes. LETA jau rakstīja, ka vēl viens kriminālprocess par fiktīvu vakcināciju ir Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) lietvedībā.

Abām iestādēm ir aizdomas par vairākiem simtiem personu, kas, iespējams, ieguvušas vakcinācijas pret Covid-19 sertifikātu bez vakcinācijas. Aģentūras LETA apkopotā informācija par līdz šim publiski atklātajiem kriminālprocesiem liecina, ka šajās lietās kopš augusta kopumā figurē vismaz 11 medicīnas iestāžu darbinieki.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu