LTV: Ārste norāda, ar kuru Covid-19 vakcīnu potētie cilvēki līdz šim visbiežāk hospitalizēti (15)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Ivars Soikāns/LETA

Slimnīcu Covid-19 nodaļās ārstējas arī vakcinēti cilvēki. Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas Plaušu slimību un torakālās ķirurģijas centra vadītāja Dace Žentiņa atklāj, ka visbiežāk tie ir cilvēki, kuri senāk vakcinēti ar "AstraZeneca" vai "Janssen" preparātu, vēstī LTV raidījums "Šodienas jautājums".

Žentiņa tāpat komentē, ka neviens no vakcinētajiem mirušajiem Covid-19 pacientiem nebija tāds, kuram nebūtu kādas blakusslimības un kurš nebūtu riska grupā.

Tomēr Žentiņa uzsvēra, ka Covid-19 vakcinācijas aptvere aizvien ir nepietiekama, tāpēc, viņasprāt, galvenā prioritāte ir riska grupu potēšana ar pirmo un otro vakcīnas devu. "Tad, ja vakcinācijas aptvere valstī būtu augsta un stacionāros nāktos ārstēt tikai potētos, slimnīcas tiktu galā, spējot saglabāt arī pārējās medicīniskās palīdzības sniegšanu, taču patlaban aizvien lielākā daļa pacientu ir nepotētie," norāda ārste.

Savukārt ģimenes ārsts un Imunizācijas valsts padomes loceklis Ainis Dzalbs LTV raidījumā skaidroja, ka visbiežāk ar Covid-19 sasirgušie vakcinētie bijuši ciešā saskarē, piemēram, ar Covid-19 saslimušu ģimenes locekli.

Komentāri (15)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu