Drīzumā paziņos uzvarētāju četru miljonu antigēna paštestu piegādes iepirkumā (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: NATALIA KOLESNIKOVA/AFP

Uzvarētāju iepirkumam par antigēna paštestu piegādi Valsts aizsardzības loģistikas un iepirkumu centrs (VALIC) plāno paziņot trešdien, 24. novembrī.

Publiski pieejamā informācija liecina, ka iepirkums notiek sarunu procedūras ceļā un pirmajā piegādes līgumā iegādājamo testu daudzums ir četri miljoni.

Aizsardzības ministrijas pārstāve Anete Gnēze norādīja, ka kopumā iesniegti 30 pretendentu piedāvājumi, kurus VALIC ir izvērtējis un apkopo informāciju pirms pretendentu informēšanas par sarunu procedūras rezultātu.

Plašāka informācija par sarunu procedūras rezultātu būs pieejama trešdien.

Jau ziņots, ka no 6. decembra, veicot darba pienākumus klātienē, kur ir iespējams kontakts ar citiem darbiniekiem, pakalpojuma saņēmējiem vai apmeklētājiem, būs jāveic regulāra Covid-19 testēšana divas reizes nedēļā, izmantojot antigēna paštestus, paredz otrdien valdībā apstiprinātie grozījumi rīkojumā par ārkārtējās situācijas izsludināšanu.

Prasība attieksies uz visiem darbiniekiem - gan pret Covid-19 vakcinētiem, gan nevakcinētiem.

Pēc valdības sēdes Valsts kancelejas direktors un Operatīvās vadības grupas vadītājs Jānis Citskovskis žurnālistiem norādīja, ka testus pamatā apmaksās valsts.

Līdz 6. decembrim atbildīgās iestādes sagatavos mehānismus kā šos testus izplatīt, un citas praktiskas detaļas.

AM iepirkuma rezultātā paredzēts noslēgt atvērtu līgumu (vispārīgo vienošanos) ar pieciem piegādātājiem, kurā valsts varētu iegādāties arī papildu testus, ja tādi būtu nepieciešami. Pēc sākotnējām aplēsēm testi Latvijai astoņu nedēļu periodam varētu izmaksāt apmēram 14 līdz 15 miljonus eiro.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu