Izraēlā sākusies bērnu vakcinācija pret Covid-19 (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: JOSEPH PREZIOSO

Izraēlā sākusies to bērnu vakcināja pret koronavīrusu, kas ir vecumā no pieciem līdz 11 gadiem. Līdz šim Izraēlā pret Covid-19 tika potēti iedzīvotāji no 12 gadu vecuma, ziņo LTV "Dienas ziņas". 

Izraēlas Veselības ministrija pieņēma lēmumu par piecus līdz 11 gadus vecu bērnu potēšanu pret Covid-19 ar "Pfizer"/"BioNTech" vakcīnu, ņemot vērā šīs vakcīnas ražotāju veikto izmēģinājumu rezultātus un ekspertu viedokli.

Izraēlas vidienē Holonas pilsētā kāds tēvs ieradās vakcinācijas kabinetā ar saviem astoņus un 11 gadus vecajiem bērniem.

"Es uzticos ārstiem un zinu, ka viņu vidū ir tikai nedaudzi, kas uzskata, ka tas ir nedroši. Tādēļ jā – es jūtos droši," stāsta divu bērnu tēvs Itajs Beršadskis.

Izraēla bija viena no pirmajām valstīm, kas pagājušajā gadā sāka savu iedzīvotāju vakcinēšanu pret Covid-19, pateicoties līgumam ar "Pfizer", kas deva Izraēlai piekļuvi miljoniem vakcīnas devu apmaiņā pret datiem par vakcīnas efektivitāti.

Izraēla nesen pārvarēja pandēmijas ceturto vilni, pēdējās nedēļās jaunu inficēšanās gadījumu skaits biji salīdzinoši zems.

Izraēla vasarā pieredzēja koronavīrusa izplatības pieaugumu, ko veicināja vīrusa lipīgākais delta paveids, un kļuva par vienu no pirmajām valstīm, kas sāka iedzīvotāju revakcināciju.

Atkal pieaugot saslimušo skaitam, Izraēlas premjerministrs Naftali Benets izteicies, ka valsts piedzīvo "bērnu vilni" – aptuveni puse no nesen apstiprinātajiem Covid-19 gadījumiem ir bērni, kas jaunāki par 11 gadiem.

"Tas tiesa, ka bērniem slimība izpaužas vieglāk. Bet no otras puses, ir arī bērni, kuriem ir smaga slimības gaita. Tikai pagājušajā gadā vien koronavīrusa dēļ mums tika hospitalizēti aptuveni 500 bērnu," stāsta Telavivas ārsts Roni Vereds.

Izraēlā, tāpat kā daudzās citās valstīs, pret iedzīvotāju vakcinēšanu un it īpaši bērnu potēšanu notiek arī protesti.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu