EZA prognozē, kad varētu apstiprināt "Merck" tabletes Covid-19 ārstēšanai (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: MERCK & CO INC

"Nedēļu laikā" Eiropas Zāļu aģentūra (EZA) varētu pieņemt lēmumu par to, vai apstiprināt ASV farmācijas uzņēmuma "Merck" izstrādātās tabletes koronavīrusa ārstēšanai, otrdien, 23. novembrī, pavēstīja Eiropas Savienības (ES) medikamentu regulators.

"EZA izvērtēs "Lagevrio" ieguvumus un riskus samazinātā laika posmā un varētu nākt klajā ar viedokli nedēļu laikā, ja iesniegtie dati būs pietiekami pamatoti un pilnīgi," teikts aģentūras paziņojumā.

EZA jau piektdien nāca klajā ar rekomendāciju, ļaujot ES dalībvalstīm pašām izlemt par zāļu "Lagevrio", kas pazīstamas arī kā molnupiravirs, izmantošanu ārkārtas situācijā, "ņemot vērā inficēšanās un nāves gadījumu skaita kāpumu".

EZA arī izvērtē uzņēmuma "Pfizer" izstrādāto Covid-19 ārstēšanas tablešu apstiprināšanu līdzīgā veidā.

ASV farmācijas lieluzņēmumu izstrādātās zāles potenciāli varētu būt būtisks pavērsiens cīņā ar koronavīrusu, jo, kā liecina pētījumi, tās augsta riska cilvēkiem samazina hospitalizācijas un nāves risku.

"Merck" tabletes nevajadzētu lietot grūtniecēm, sievietēm, kas nelieto kontracepcijas līdzekļus un var nonākt bērna gaidībās, norādīja EZA.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu