Ministrijas nespēj vienoties par Ziemassvētku tirdziņu formātu - "zaļajā" vai "sarkanajā" režīmā, atklāj Kariņš (16)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ministru prezidents Krišjānis Kariņš.
Ministru prezidents Krišjānis Kariņš. Foto: Edijs Pālens/LETA

EM un uzņēmēji spiež uz to, ka Ziemassvētku tirdziņi jāļauj "sarkanajā režīmā", VM piedāvā tos atļaut tikai ar "zaļo sertifikātu". [..] Manuprāt, par tirdziņiem "zaļajā režīmā" jau sen vajadzēja vienoties. Es esmu pārliecināts, ka varēsim nonākt pie kopsaucēja, intervijā "Rīta Panorāmā" norādīja Ministru prezidentu Krišjānis Kariņš.

Patlaban ir izmodelēti trīs scenāriji.

"Sliktākajā scenārijā būs nepieciešami stingrāki ierobežojumi. Ja [saslimstība] nedēļā pieaugs vairāk par 10%, tas būs signāls, ka mums nebūs labi. Bet vēl līdz galam nav skaidrs, jo vakcinācijas aptvere turpina uzlaboties, vērtēsim situāciju un ceram uz labāko," norāda Kariņš.

Šobrīd nav skaidrs, kādi varētu būt ierobežojumi, jo ir mainījušies vairāki faktori. Oktobrī ieviešot mājsēdi, vakcinācijas temps bija zems, tagad tas ir krietni uzlabojies. "Tas ir visu mūsu rokās," norāda Kariņš par to, kāds būs turpmākais scenārijs ar ierobežojumiem, jo pandēmija nav beigusies, bet patlaban ir iestājies "maigs atslābums".

"Vakcīnas noliktavās ir gan pirmreizējai, gan balstvakcinācijai, galvenais to visu īstenot. Mums sistēma ir, mums ir jādara viss, lai uzrunātu cilvēkus. Tajā pašā laikā ir ļoti svarīgi cilvēkiem izmantot balstvakcinācijas iespēju," skaidro Ministru prezidents.

Valdībā notiek diskusijas, vai vadītāja apliecība varētu kalpot kā personu apliecinošs dokuments, lai apliecinātu savu identitāti.

"EM un uzņēmēji spiež uz to, ka Ziemassvētku tirdziņi jāļauj "sarkanajā režīmā", VM piedāvā tos atļaut tikai ar "zaļo sertifikātu". [..]

Manuprāt, par tirdziņiem "zaļajā režīmā" jau sen vajadzēja vienoties. Es esmu pārliecināts, ka varēsim nonākt pie kopsaucēja,"

skaidro Kariņš.

Komentāri (16)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu