VIDEO ⟩ Vienā no bīstamākajiem krustojumiem Rīgā turpina notikt avārijas. Atkal sabojāts privātīpašums (16)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Notikusi smaga avārija bīstamākajā krustojumā Rīgā. Sabojāts privātīpašums.
Notikusi smaga avārija bīstamākajā krustojumā Rīgā. Sabojāts privātīpašums. Foto: Ekrānuzņēmums no video

Dzelzavas un Kaivas ielu krustojums ir viens no bīstamākajiem krustojumiem Rīgā, kur regulāri notiek smagas avārijas, tomēr vietvara neplāno veikt kardinālus uzlabojumus, ziņo TV3 raidījums "Bez Tabu". 

Novembrī pa galveno ceļu braucošajā kravas automašīnā ietiecās Audi markas spēkrats. Avārija iemūžināta no blakus esošās privātmājas novērošanas kameras. Pēc negadījuma gan aculiecinieki, gan kravas automašīnas vadītājs steidzās palīgā Audi spēkrata vadītājam.

Negadījumā cieta ne tikai privātmājas žogs, bet arī pagalmā esošais spēkrats. Šī nav pirmā reize, kad privātīpašnieks cieš, tieši tādēļ arī uzstādīta kamera.

Pirms diviem gadiem Kaivas iela šajā krustojumā zaudēja galvenā ceļa priekšrocības. Tās tika nodotas Dzelzavas ielai, ko lielākoties izmanto kravas automašīnu vadītāji, lai dotos uz "Lidl" loģistikas centru. Tālāk par "Lidl" aizbraukt nav iespējams, Rīgas dome nav parūpējusies, lai izbūvētu aptuveni 100 metrus garu Dzelzavas ielas posmu.

Satiksmes drošības eksperts Oskars Irbītis atzīst, ka krustojums ir viens no bīstamākajiem Rīgā: "Tas, kas notiek šajā krustojumā, to padara vienu no bīstamākajiem krustojumiem Rīgā. Ja gribam autovadītājiem uzspiest šādu satiksmes organizāciju, tad jāuzstāda luksofors. Pretējā gadījumā cieš autovadītāji, vietējie iedzīvotāji.

Kaucošās bremzes, kas šeit dzirdamas ik pa brīdim, noteikti neuzlabo miegu vietējiem iedzīvotājiem. Ja avārijas šeit turpina notikt, tas norāda uz to, ka nav pietiekami izdarīts."

Satiksmes drošības eksperts uzsver, ka Rīgas dome līdz šim darījusi pārāk maz, lai parūpētos par autovadītāju drošību. Pēc iepriekšējā "Bez Tabu" sižeta uzstādītie atstarojošie elementi pie ceļa zīmēm, kā arī horizontālais marķējums situāciju pietiekami neuzlabo.

Irbītis norāda, ka drošību varētu uzlabot, ja krustojumā tiktu uzstādītas mirgojošas, brīdinošas gaismas. Tās pievērstu autovadītāju uzmanību krietni agrāk nekā pašreiz izmantotie risinājumi.

Rīgas domes Satiksmes departamenta pārstāvis Jānis Vaivods pieļauj, ka avārijas notiek ieraduma spēka rezultātā: "Iespējams, ka avārijas šeit notiek, jo darbojas ieraduma spēks.

Šeit mēs nevaram darboties. Ceļa zīmes uzstādītas atbilstošas, autovadītājiem tām jāpievērš uzmanība.

Labā ziņa ir tāda, ka šis ir viens no maršrutiem, kur paredzēts metrobuss. Tā līnijas realizācijas gaitā ir paredzēts risināt minētā krustojuma caurlaidspēju, iespējamos drošības risinājumus. Iespējams, nākotnē šeit varētu parādīties luksofora objekts."

Tiesa, šobrīd nevajag sapriecāties, tas nav ne gada, ne divu jautājums. Ja kādreiz metrobusa projekts, kas paredz daudz ātrāku sabiedriskā transporta pārvietošanos galvaspilsētā, tiks īstenots, tad tas nebūs ātrāk kā pēc vismaz pieciem gadiem.

Vaivods neuzskata, ka būtu lietderīgi tērēt līdzekļus, lai jau šobrīd krustojumā uzstādītu luksoforus, kurus vēlāk, iespējams, nāktos mainīt pret citiem.

Departamenta vadītājs sola izvērtēt iespēju uz ceļa uzkrāsot papildu piktogrammas.

Video: Raidījuma "Bez Tabu" sižets

Komentāri (16)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu