Francijas aizjūras reģionā "antivakseru" protestos ievainoti desmit policisti (5)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Jose HERNANDEZ Camera 51/Shutterstock.com

Naktī uz piektdienu, turpinoties protestiem pret Covid-19 potēm, Francijas aizjūras departamentā Martinikā ievainojumus guvuši desmit policisti.

Protesti turpinājušies, neskatoties uz varasiestāžu noteikto komandantstundu.

Pieci policisti ir sašauti, bet vēl pieci ievainojumus guvuši no dažādiem priekšmetiem, ar kuriem apmētāti kārtības sargi.

Viens no policistiem guvis smagas traumas.

Tiek ziņots, ka Fordefransā no garāmbraucoša motocikla šauts arī uz četriem žurnālistiem, kas pārstāv televīzijas kanālu BFM TV, radiostaciju RMC radio, kā arī aģentūras AFP un ABACA. Tomēr no viņiem neviens nav cietis.

Uzbrukumam Martinikā tikusi pakļauta arī Francijas augstākā pārstāvja rezidence.

Vietējā prokuratūra vēsta, ka maskās tērpti ļaudis pielaiduši uguni prefekta rezidences vārtiem, taču liesmas lielus postījumus nav nodarījušas.

Francijas valdības pārstāvis Gabriels Atals nekārtības nosaucis par "pilnīgi nepieņemamām" un paziņojis, ka varasiestādes "stingri" vērsīsies pret to dalībniekiem.

Protesti Francijas aizjūras teritorijās Karību reģionā pirms nedēļas sākās Gvadelupā ar demonstrācijām pret obligāto vakcinēšanos, kam pakļauti veselības darbinieki un ugunsdzēsēji, lai gan šādas normas jau labu laiku ir spēkā pašā Francijā.

Taču tagad protesti pārauguši plašākā kustībā, kuru dalībnieki pauž neapmierinātību ar, viņuprāt, Parīzes nevērīgo attieksmi pret saliniekiem.

Lai gan Francijas Karību teritorijas ir populāras turīgu tūristu vidū, vietējie cieš no nabadzības un bezdarba, kas ir daudz lielāks nekā kontinentālajā Francijā.

Arī vakcinācijas līmenis salās ir zemāks nekā pašā Francijā, un Gvadelupā pret Covid-19 potēti ir mazāk nekā puse iedzīvotāju.

Ceturtdien komandantstunda tika izsludināta Martinikā, bet Gvadelupā tā ir spēkā jau kopš 19.novembra.

Uz salām Francija nosūtījusi arī simtiem vīru lielus policijas papildspēkus.

Gvadelupas protestu līderi pieprasījuši, lai obligātā vakcinācija tiktu atcelta, taču Parīze to kategoriski noraidījusi.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu