Latvijas kamaniņu braucēji izcīna trešo vietu Pasaules kausa posma komandu stafetē

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Juris un Andris Šici
Juris un Andris Šici Foto: EPA/Scanpix

Latvijas kamaniņu braucēji Kendija Aparjode, Kristers Aparjods un divnieku ekipāža Juris un Andris Šici svētdien Sočos izcīnīja trešo vietu Pasaules kausa otrā posma komandu stafetē.

Tāpat kā individuālajās sacensībās, arī stafetē siltajos laikapstākļos izteikta priekšrocība bija komandām, kuras startēja ātrāk. Latvija startēja kā desmitā no 13 izlasēm un finišā bija trešā aiz Krievijas un Vācijas, kuras startēja ar ceturto un septīto numuru. Pēc tam trasē devās Itālijas, ASV un Austrijas kvarteti un visi trīs nespēja ielauzties godalgoto trijniekā.

Uzvaru svinēja Krievijas komanda, kuras sastāvā bija Viktorija Demčenko, Semjons Pavļičenko un Andrejs Bogdanovs/Jurijs Prohorovs. Mājinieki trasi veica divās minūtēs un 45,808 sekundēs.

Vācijas komanda zaudēja 1,292 sekundes, bet latviešu sportisti bija 1,672 sekundes lēnāki par uzvarētājiem. Gandrīz sekundi aiz pirmā trijnieka palika Rumānija, kam sekoja Itālija, Austrija, Polija, ASV, Ķīna un Dienvidkoreja. Ukraina un Kanāda nefinišēja, bet Čehija tika diskvalificēta.

Pagājušajā nedēļā Latvijas komanda stafetē izcīnīja ceturto vietu, bet uzvaru svinēja Austrijas kvartets ar Madeleinu Egli, Dāvidu Gleiršeru un divnieku Tomass Šteijs/Lorencs Kollers sastāvā.

Pēc diviem posmiem stafetes kopvērtējumā pirmo vietu ar 150 punktiem ieņem Austrija, otrā ar 131 punktu ir Vācija, bet trešajā pozīcijā ar 130 punktiem atrodas Latvija.

Pagājušajā sezonā Latvijas komanda kopvērtējumā ieņēma trešo vietu. Uzvaru kopvērtējumā izcīnīja Vācija.

Jau ziņots, ka pirms tam svētdien vīru sacensībās Kristers Aparjods ieņēma piekto vietu, Gints Bērziņš bija devītajā, Riks Kristens Rozītis 15., bet Artūrs Dārznieks - 21. pozīcijā.

sestdien brāļi Šici izcīnīja uzvaru divnieku braucienā, bet otrs Latvijas duets Mārtiņš Bots/Roberts Plūme piedzīvoja kritienu abos braucienos. Savukārt sieviešu konkurencē divu braucienu summā otro vietu ieņēma Kendija Aparjode, bet uzreiz ar goda pjedestāla palika Elīza Tīruma.

Sočos posms norisināsies arī 4./5. decembrī. Turpinājumā 11./12. decembrī būs posms Altenbergā, Vācijā, bet nedēļu vēlāk - Insbrukā, Austrijā.

Jau 2022.gada pirmajās divās dienās notiks sestais posms Vinterbergā, Vācijā, bet nedēļu vēlāk kamaniņu sportisti pulcēsies Siguldā. Mēneša vidū, 15./16. janvārī būs astotais posms Oberhofā, Vācijā, bet 22./23. janvārī Sanktmoricas trasē, Šveicē, norisināsies Pasaules kausa fināls un vienlaikus arī Eiropas meistarsacīkstes.

Sezonas kulminācija būs no 4. līdz 10.februārim, kad Jaņcjinas trasē Pekinā norisināsies cīņa par olimpiskajām medaļām.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu