"Četri uz koferiem" Islandes veikalā groziņš ar produktiem izmaksā bargu naudu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no Youtube video

Šovā "Četri uz koferiem" ir sācies populārās repa grupas "Singapūras satīns" dalībnieka Kristapa Strūberga, dziedātājas Alises Haijimas, influenceres Emīlijas Samas un dabas pētnieka, deputāta Māra Oltes ceļojums uz unikālo pasaules nostūri Islandi.

Lai gan zināms, ka šajā valstī būt tūristam ir ļoti dārgi, četrotne atklāja tieši cik tas izmaksā, jo naudas taupīšanas nolūkos bija nolēmuši pagatavot vakariņas mājās. Par groziņu ar produktiem viņiem nācās šķirties no 150 eiro.

1000 Islandes kronas ir apmēram 7 eiro. Piemēram, banāni maksāja aptuveni 3 eiro kilogramā, seši tomāti - 8 eiro, mazs maizes gabaliņš - 4 eiro, tualetes papīrs - 8 eiro.

Olte stāsta: "Viņi šādā veidā tiek vaļā no liekiem cilvēkiem. Sev maksā daudz, tāpēc tūristi nevar atļauties. [..] Viņiem ir arī tikai viens mežs, kas mūsu saprašanā ir jaunaudzes līmenī." Tas, kas mums Latvijā izmaksātu ļoti nedaudz, Islandē latviešiem izmaksā gaužām dārgi - no dārgā pārtikas groza produktiem vakarā Strūbergs pagatavoja makaronus ar vistas gaļu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu