Kalvītis neilgi pēc apstiprināšanas atkāpies no "Baltās kāpas" valdes priekšsēdētāja amata (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aigars Kalvītis.
Aigars Kalvītis. Foto: Paula Čurkste/LETA

AS "Latvijas gāzes" valdes priekšsēdētājs Aigars Kalvītis atkāpies no nekustamā īpašuma uzņēmuma SIA "Baltā kāpa" valdes priekšsēdētāja amata, informē Kalvītis.

"Baltās kāpas" valdes priekšsēdētāja amatā Kalvītis tika apstiprināts pirms nedēļas - 22. novembrī.

"Padziļināti iepazīstoties ar šī apjomīgā nekustamo īpašumu projekta attīstības plāniem, veicamo darbu apjomu un tam nepieciešamo laiku, izvērtēju savas iespējas, resursus, kā arī manas šī brīža jau esošās saistības.

Rezultātā esmu pieņēmis lēmumu atkāpties no pienākumu pildīšanas valdes priekšsēdētāja amatā," atkāpšanās iemeslu skaidro Kalvītis.

Kā liecina aģentūras LETA arhīvs, "Baltā kāpa" pirms vairāk nekā desmit gadiem kļuva par nekustāma īpašuma projekta attīstītāju Jūrmalā, bijušā zvejnieku kolhozs "Uzvara" teritorijā netālu no Lielupes ietekas Rīgas jūras līcī.

Līdz 1992. gadam "Jūraslīča" teritorijā atradās Jūrmalas zvejnieku kolhozs "Uzvara", vēlāk tā kļuva par AS "Jūraslīcis" teritoriju. 2002. gadā uzņēmums pasludināja maksātnespēju un kreditori izlēma par tā bankrotu. 2003. gadā "Jūraslīča" ēkas par 1,6 miljoniem latu iegādājās AS "Kurzemes degviela", bet 2005. gadā īpašumus jau par 4,7 miljoniem latu iegādājās SIA "Rekreācijas serviss", SIA "Lielupes grīva" un SIA "Alerts plus", un visi trīs uzņēmumi pilnībā nonāca advokāta Jāņa Lozes īpašumā. 2006. gadā Lozes firmas zemi privatizēja par 2,5 miljoniem latu jeb par latu kvadrātmetrā. 2008. gadā īpašumi pilnībā nonāca SIA "Baltā kāpa" īpašumā.

"Jūraslīča" teritorijā Lielupē bija plānots uzbūvēt savrupmājas un viesu namus, ko citu no cita atdalītu dažādas formas zemes vaļņi.

Uzņēmuma gada pārskatā par 2020. gadu norādīts, ka uzņēmuma pamtlīdzekļos gada beigās bija nekustamie īpašumi 28,491 miljonu eiro vērtībā.

"Baltā kāpa" 2020. gadā strādāja ar 33 208 eiro apgrozījumu un guva 7 636 228 eiro peļņu, liecina "Firmas.lv" informācija. Iepriekšējos gados uzņēmums strādāja ar zaudējumiem - 2019.gadā tie sasniedza 1,2 miljonus eiro, vēl gadu iepriekš - 32 miljonus eiro.

"Baltā kāpa" reģistrēta 2008. gadā, uzņēmuma pamatkapitāls 29. novembrī palielināts no 16 246 154 eiro līdz 57 842 432 eiro. Uzņēmuma īpašnieki vienādās daļās ir Rihardam Rāvim piederošā SIA "GRIF 8" un SIA "INPO 11", kuras vienīgais īpašnieks ir SIA "Privāto aktīvu pārvalde", bet patiesās labuma guvējas ir Kristiāna Lībane-Šķēle, Madara Šķēle-Dupate un Anete Šķēle-Pētersone.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu