Dumpis par sabiedrības revakcināciju pret Covid-19: Tas būs ļoti nopietns izaicinājums (39)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Infektologs Uga Dumpis.
Infektologs Uga Dumpis. Foto: Evija Trifanova/LETA

"Par balstvakcināciju ir tieši tāds pats stāsts kā par primāro vakcināciju," mikroblogošanas vietnē "Twitter" raksta infektologs Uga Dumpis, norādot, kuras cilvēku grupas vajadzētu sapotēt primāri.

"Vissvarīgāk būs revakcinēt riska grupas. Pagaidām tas labi izdodas tikai dažām valstīm. Pārējās stagnē deklarāciju līmenī. Tas būs ļoti nopietns izaicinājums, kam nepieciešama sistemātiska pieeja," raksta Dumpis.

Jau ziņojām, ka līdz 30. novembrim balstvakcinācija pret Covid-19 Latvijā līdz šim veikta 67 788 cilvēkiem jeb 5,72% no visiem vakcinācijas pamata kursu saņēmušajiem, liecina Nacionālā veselības dienesta (NVD) apkopotie jaunākie dati.

Atbilstoši Centrālās statistikas pārvaldes datiem, Latvijā 2021. gada jūlija sākumā provizoriski bija 1 882 200 iedzīvotāju, tātad līdz šim kopumā vakcinēti 67,63% iedzīvotāju, bet vakcinācijas procesu noslēguši 62,95% iedzīvotāju.

Lietošanai ES līdz šim ir apstiprinātas četras vakcīnas pret Covid-19 - "Pfizer"/"BioNTech", "Moderna", "AstraZeneca" un J&J jeb "Janssen".

Pagājušā gada 28. decembrī kā pirmos Latvijā pret Covid-19 sāka vakcinēt lielo slimnīcu darbiniekus, bet vēlāk pakāpeniski tika atvērtas citas prioritāri vakcinējamo personu grupas. Šā gada 3. aprīlī durvis vēra speciāli izveidotie liela mēroga vakcinācijas centri, jo Latvijas rīcībā pirmo reizi bija nonācis lielāks daudzums vakcīnu.

Kopš 3. maija Latvijā vakcīnu pret Covid-19 var saņemt ikviens pieaugušais, kurš to vēlas, kopš 17. maija - arī pusaudži no 16 gadu vecuma, bet no 2. jūnija - arī pusaudži vecumā no 12 līdz 15 gadiem. Drīzumā plānots sākt vakcinēt arī bērnus no pieciem gadiem.

Komentāri (39)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu