Pedofilijā apsūdzētā Epsteina bijušais pilots atklāj jaunus faktus par ekskluzīvajiem lidojumiem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Džefrijs Epsteins un Lerijs Visoski
Džefrijs Epsteins un Lerijs Visoski Foto: Reuters/AFP/Scanpix/Apollo.lv kolāža

Džefrija Epsteina bijušais pilots otrdien, 30. novembrī, liecināja Žislenas Maksvelas seksuālās tirdzniecības prāvā, ka pasažieru vidū bijuši elitāri kungi, tostarp bijušie prezidenti Bils Klintons un Donalds Tramps, vēstī raidsabiedrība CNN.

Pilots Lerijs Visoski sacīja, ka viņam parasti tika paziņots, ja Klintons vai tādi augsta līmeņa pasažieri lidos ar privāto lidmašīnu.

Lerijs stāstīja, ka lidojumos atceras princi Endrjū, Meinas senatoru Džordžu Mičelu, Ohaio senatoru Džonu Glenu un aktieri Kevinu Speisiju.

Neviens no pasažieriem, kas minēti Visoski otrdien sniegtajās liecībās, netiek turēti aizdomās par kādu pārkāpumu. Klintona pārstāvis iepriekš atzina, ka Klintons četras reizes bijis Epsteina privātajā lidmašīnā, taču apgalvoja, ka bijušais prezidents neko neesot zinājis par Epsteina "briesmīgajiem noziegumiem".

"2002. un 2003. gadā prezidents Klintons pavisam četras reizes lidoja ar Džefrija Epsteina lidmašīnu: vienreiz uz Eiropu, tad uz Āziju un divreiz uz Āfriku," 2019. gadā teica Klintona pārstāvis Angels Urena.

Visoski tika izsaukts kā pirmais liecinieks, kas tiesas prāvā liecināja par savu pieredzi kā Epsteina pilots, par ko viņš strādāja kopš 1991. gada.

Viņš liecināja, ka Maksvela no 1994. līdz 2004. gadam bieži ceļoja ar Epsteina privāto lidmašīnu un bieži vien pārcēla ceļojumu plānus.

Maksvela bija Epsteina "labā roka" un viņa "palīdzēja tikt ar visu galā, kas nebija saistīts ar biznesu", liecināja pilots.

Maksvelas un miljardiera attiecības viņš raksturoja kā personiskas nevis lietišķas. Lai gan viņš neatcerējās, ka būtu redzējis viņus skūpstāmies vai sadodamies rokās, viņš teica.

Visu Epsteina privāto lidojumu pasažieru vārdu reģistrēšana nekad nav bijusi prioritāte, taču viņi centās visu iespējamo, lai lidojumi būtu precīzos laikos, sacīja Visoski. Ja viņš nezināja pasažiera vārdu, viņš atzīmēja pasažieri pēc viņu dzimuma, bijušais pilots teica.

Nepilngadīgais upuris Nr. 1, kas tiesā identificēts ar pseidonīmu "Džeina", pēc Visoski liecināja, ka viņa satikās ar Maksvelu un Epsteinu, kad viņai bija 14 gadi, un grafiski aprakstīja Epsteina seksuālās vardarbības gadījumus, kuriem Maksvela reizēm pievienojusies gan Palmbīčā, Floridā, gan Manhetenā, kad meitenei bija 14, 15 un 16 gadi.

Otrdien Visoski liecināja, ko viņš atceroties Džeinu, kā apgalvoja prokurori, viņa tikās ar Epsteinu un Maksvelu prestižajā mākslas nometnē, kurai Epsteins gadiem ilgi bija ziedotājs.

Visoski liecināja, ka Epsteins iepazīstināja viņu ar Džeinu savā lidmašīnā. Bijušais pilots sacīja, ka viņa tolaik izskatījās kā "nobriedusi sieviete" ar "zilām acīm".

Viņas īstais vārds bija ierakstīts lidojumu žurnālos par trim lidojumiem, bet Visoski, pārbaudot, atzina, ka Epsteinam bija palīdze ar tādu pašu vārdu un bez uzvārda viņš nevarēja pārliecināties, kura tā ir.

Visoski atbildēja, ka neesot zinājis lidojošo pasažieru vecumu, taču viņš nekad nav domājis, ka uz lidmašīnas ir nepilngadīgas meitenes.

"Es nekad neesmu redzējis nekādas seksuālas aktivitātes, nē," liecināja Visoski. Uz jautājumu, vai viņš ir redzējis seksuālus aktus ar nepilngadīgām meitenēm, viņš atbildēja: "Absolūti nē."

Visoski liecināja, ka viņš Epsteina lidmašīnā nekad nav redzējis seksa rotaļlietas, lietotus prezervatīvus vai drēbes, kā arī nekādas citas norādes, ka lidmašīnā būtu notikušas seksuālas darbības.

Pilotu kabīnes durvis lidojuma laikā bija aizvērtas, bet Epsteins dažreiz iepazīstināja savus viesus ar Visoski pirms pacelšanās, viņš liecināja. Epsteins arī aicināja pilotus brīvi iziet cauri kajītēm, lai lidojuma laikā izmantotu tualeti vai iedzertu kafiju, sacīja Visoski. Viņš arī teica, ka viņam neviens nav norādījis, kā viņam vajadzētu sazināties ar pasažieriem vai citiem darbiniekiem.

Viņš sacīja, ka glabājis pasažieru sarakstus un lidojumu žurnālus par katru veikto lidojumu un ik pa laikam nosūtījis ierakstus Epsteina birojam, nepaturot kopijas sev.

"Maksvelas kundzei nebija nekāda sakara ar pasažieru sarakstiem," viņš teica.

Turklāt Visoski liecināja, ka Epsteins maksāja par viņa abu meitu izglītību koledžā un uzdāvināja viņam zemes gabalu Ņūmeksikas rančo, kur Visoski sev uzcēla māju.

Pilots atzīmēja, ka Epsteina prakse bija maksāt par visu savu darbinieku bērnu skološanu, jo viņš augstu vērtēja augstāko izglītību. Viņš arī atzina, ka ir parakstījis konfidencionalitātes līgumu par savu darbu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu