FOTO ⟩ Ielūkojies! Atklāts pirmais divstāvīgais "Lidl" veikals Latvijā (17)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Mazumtirdzniecības uzņēmums "Lidl Latvija" šodien atklāja savu sešpadsmito veikalu Latvijā, Rīgā, Brīvības gatvē 254. Šī veikala izveidē investēti aptuveni astoņi miljoni eiro, no kuriem vairāk nekā 140 000 eiro ieguldīti veikala teritorijas apzaļumošanā. Šis ir pirmais "Lidl" metropoles koncepta jeb 2-stāvu veikals Latvijā, un tas strādās katru dienu no plkst. 7.00 līdz 23.00 "zaļajā režīmā", portālu "Apollo.lv" informēja veikala pārstāvji.

Ievērojot visus valstī noteiktos drošības pasākumus, jaunais "Lidl" veikals tika atklāts ar svinīgu lentas griešanas ceremoniju, kurā piedalījās veikala vadītājs Andris Veiss, "Lidl Latvija" reģionālais vadītājs Aigars Kaļpins un "Lidl Latvija" pārdošanas vadītājs Manuels Grubmillers, klātesot priecīgiem rīdziniekiem, kas, spītējot ziemīgajiem laika apstākļiem, bija ieradušies jau pirms veikala atklāšanas.

Par "Lidl" veikalu Brīvības gatvē 254

Salīdzinošā nelielā zemes platība, kas nepieciešama metropoles veikala uzcelšanai, padara to iederīgu Teikas blīvajā apbūvē. Jaunais veikals, kā visi "Lidl" veikali Latvijā, izmanto vienīgi 100% vietējo "zaļo elektrību", ko ražo "Latvenergo".

Gatavojoties nākotnei, jaunajā veikalā jau ir izbūvētas taras depozīta pieņemšanas un apstrādes telpas.

Divstāvīgā "Lidl" metropoles veikala koncepts paredz, ka daļa klientiem paredzēto autostāvvietu atrodas ēkas pirmajā stāvā. Ienākot veikalā, klientus sveiks gaišs vestibils ar lieliem fasādes logiem.

Eskalators visus nogādās uz plašo tirdzniecības zāli ēkas otrajā stāvā. Cilvēkiem ratiņkrēslos un vecākiem ar bērnu ratiņiem ir izbūvēts speciāls lifts, kas ļaus tiem nokļūt tirdzniecības zālē.

Jauno "Lidl" veikalu Teikā pilsētnieki var viegli sasniegt ar sabiedrisko transportu, velosipēdiem un automašīnām, kurām izbūvēta stāvvieta ar 97 vietām.

Īpaši domājot par velosipēdistu drošību, veikala izbūves laikā Brīvības gatvē 254 īstenota virkne satiksmes drošības pasākumu:

  • No Brīvības gatves teritorijā iebraucošo automobiļu ātrumu samazinās horizontāls valnis;
  • Veloceliņš un gājēju ietve izbūvēti vienā līmenī ar auto brauktuvi, tā norādot, ka auto šeit nav priekšroka;
  • Veloceliņa posms pie veikala iekrāsots košā un labi pamanāmā sarkanā krāsā;
  • Auto izbraukšanu no veikala teritorijas palēninās "guļošais policists", bet redzamību uzlabos sfēriskais spogulis.
Komentāri (17)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu