Olimpiskais čempions Nauris Miezis stāsta par nogurdinošo popularitāti, Latvijas basketbola izlasi un Čavara burgeriem (1)

Matīss Kleinbergs
, Sporta ziņu redaktors
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Portāla "Apollo.lv" podkāsta "Kas laukumā, tas uz mēles" jaunākajā epizodē uz sarunu aicinājām olimpisko čempionu 3x3 basketbolā Nauri Miezi. Pārrunājām olimpisko spēļu "pēcgaršu", Latvijas basketbola izlases demonstrēto sniegumu, kā arī citus nopietnākus un ne tik nopietnus tematus.

Sarunas ievadā aprunājāmies par pēcgaršu uzreiz pēc olimpiskajām spēlēm. Basketbolists neslēpa, ka jauniegūtā popularitāte bijusi nogurdinoša un, sākoties jaunajai 3x3 basketbola sezonai, viņam "baterijas" bijušas pilnīgi tukšas.

"Es nejutos formā. Komandai teicu "Sorry, veči, bet es esmu tāds, kāds esmu." Nākamie turnīri [pēc olimpiskajām spēlēm] bija tiešām grūts periods. Man personīgi bija ļoti grūti. Paldies trenerim, kurš redzēja, ka man jau iet pāri pārēm, un iedeva man atpūtu no Prāgas pasaules tūres," sacīja Miezis, piebilstot, ka krietni palīdzējis pavadītais laiks ar sievu un viņa sirdslieta jeb makšķerēšana.

Nauris arī pamanījās padalīties ar saviem favorītiem no komandas biedra Agņa Čavara nesen atvērtās burgernīcas ēdienkartes.

Turpinājumā aprunājāmies par FIBA 3x3 basketbolista ranga veidošanos. Tomēr arī pats Miezis atzina, ka dažas nianses šī ranga veidošanā līdz galam neizprot. Interesanti, ka spēlētājam ranga ieskaites punktus dod ne tikai komandas rezultāti un individuālā statistika, bet arī tāds subjektīvs aspekts kā spilgtās epizodes jeb hailaiti.

Apspriedām arī interneta vidē plašu popularitāti guvušo video, kurā mūsu puišu neveiksmīgās epizodes tika salīdzinātas ar "Big 3" līgas spilgtākajiem momentiem.

"Es to, protams, uztvēru ar humoru. Es kaut kā gaidīju, ka FIBA uztaisīs prettriecienu, bet viņi bija akurāti un pateica, ka ar šādām lietām nenodarbojas," sacīja Miezis, norādot, ka viņš kopā ar kolēģiem "Big 3" līgas basketbolistus varētu apspēlēt tieši ātruma īpašību dēļ.

3x3 basketbolists arī atklāja, ka tuvākajā nākotnē viņu neinteresē iesaistīšanās sporta attīstībā ārpus laukuma: "Nekad nesaki nekad, bet pagaidām nē." Viņš arī neslēpa, ka, viņaprāt, 3x3 basketbols pārredzamā nākotnē neizkaros, tā sakot, patstāvīga sporta veida statusu un fanu prātos turpinās būt klasiskā basketbola atzars.

Runājot par klasisko basketbolu, nonācām arī līdz Latvijas valstsvienības sniegumam 2023. gada Pasaules kausa kvalifikācijas pirmajā sabraukumā. Kopumā mūsu puišu sniegumu Nauris vērtēja atzinīgi. 

Pašā podkāsta izskaņā pārspriedām, vai ar šajā ciklā redzēto pietiks, lai februārī apspēlētu Beļģiju.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu