Alsungas pagastā kāds vīrs suņu voljēram pieslēdzis elektrisko ganu (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Elektriskos ganus izmanto mājlopu ierobežošanai aplokā, kā arī sargājot savu īpašumu no meža dzīvniekiem. Tomēr kāds iedzīvotājs Alsungas pagastā nolēmis ar to ierobežot savus suņus, vēsta LTV raidījums "4. studija".

"4. studija" kopā ar Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) Dienvidkurzemes pārvaldes inspektoru devās uz saimniecību, lai pārliecinātos, vai tiek apdraudēta suņu veselība un dzīvība. PVD pavisam nesen šajā saimniecībā jau veicis pārbaudi.

"Novembrī sūdzība bija par to, ka tika iztirgoti divi "Kane Korso" kucēni bez attiecīgās vakcinācijas un bez pavaddokumentiem,"

skaidro PVD Dienvidkurzemes pārvaldes inspektors Modris Karlsons. Kucēniem nebija tā dēvētā vakcinācijas pase, bet dzīvniekiem bija pazīmes, kas liecināja par parvovīrusa infekciju.

Saimnieks, ieraudzījis filmēšanas grupu kopā ar inspektoru, sasveicināšanās vietā izlaidis suņus.

Elektrisko ganu "Krustiņu" mājas saimnieks Juris Freibergs izmantojot drošības apsvērumu dēļ, lai kucēni nepārlektu pāri sētai, kā arī lai pasargātu kucēnus no kāda ļaundara, kamēr saimnieks nav mājās.

Pagalmā ir trīs suņu voljēri, kas aprīkoti ar elektrisko ganu. Vienā no voljēriem, kur dzīvo rotveileru un vilku sugas suņi, elektriskais gans atrodas pašā iežogojumā. Viens no rotveileriem acīmredzami kliboja. Voljērs bija dubļiem klāts, turklāt uz trīs suņiem ir viena būda.

"Pašreizējā likumdošanā šis punkts nav īsti iztirzāts, tieši konkrēti par elektriskā gana izmantošanu suņiem. Jebkurā gadījumā izmanto radiosētas, kurām darbības princips ir līdzīgs.

Ir jautājums par spriegumu, kāds tiek pielietots, bet sprieguma mērīšanu mēs pašreiz neveicām, tāpēc, ka nebija tādas iekārtas," skaidro Karlsons. Saimniecībā redzētā situācija tikšot izvērtēta.

Viņš norāda, ka likumdošanā neesot paredzēts, cik liels spriegums ir pieļaujams suņu ierobežošanai.

Inspektors atzina, ka, cilvēcīgi vērtējot, elektriskais gans suņu voljērā nav normāla parādība, bet - Dzīvnieku aizsardzības likumā šāda situācija nemaz nav atrunāta.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu