Tiesa turpinās skatīt vienu no lietām starp aktieri Kasparu Zāli un Dailes teātri

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Edijs Pālens/LETA

Rīgas apgabaltiesa attālinātā režīmā šodien skatīs vienu no lietām aktiera Kaspara Zāles strīdā ar Dailes teātri par darba attiecībām.

Tiesā skaidroja, ka šajā strīdā diezgan ilgi notika mediācijas process, kas noslēdzās bez rezultāta. Iepriekšējā sēde norisinājās 22.novembrī, kuras laikā tika pasludināts pārtraukums pierādījumu iesniegšanai.

Zāle savā pieteikumā tiesai prasa darba devēja uzteikuma atzīšanu par spēkā neesošu, atlīdzības par darba piespiedu kavējumu un morālā kaitējuma piedziņu. Tāpat pieteikumā Zāle prasa darba līguma punkta atzīšanu par spēkā neesošu; darba līguma atzīšanu par noslēgtu uz nenoteiktu laiku.

Jau ziņots, ka Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa 2.jūnijā ir nolēmusi izbeigt tiesvedību Dailes teātra un aktiera Kaspara Zāles strīdā par darba tiesisko attiecību izbeigšanu. Šo tiesvedību bija rosinājis Dailes teātris, ceļot prasību pret Zāli par darba tiesisko attiecību izbeigšanu.

Pavisam starp aktieri un teātri tiesvedības tika sāktas trīs lietās.

Otrajā lietā, kurā Zāle tiesājas ar Dailes teātri par darba devēja uzteikuma atzīšanu par spēkā neesošu un atjaunošanu darbā, tika iesniegts lūgums par tiesvedības apturēšanu līdz likumiskā spēkā stāties tiesas lēmums trešajā tiesvedībā starp aktieri un Dailes teātri, kura pašlaik atrodas Rīgas apgabaltiesā.

Lietas izskatīšana tiks turpināta, kad trešo lietu starp aktieri un teātri izskatīs apelācijas instance.

Savukārt šajā trešajā lietā Rīgas Vidzemes priekšpilsētas tiesa 23.martā lēma pilnībā noraidīt Zāles prasību pret Dailes teātri par darba devēja uzteikuma atzīšanu par spēkā neesošu, atjaunošanu darbā, vidējās izpeļņas un morālā kaitējuma atlīdzināšanu, darba līguma punkta atzīšanu par spēkā neesošu un darba līguma atzīšanu par noslēgtu uz nenoteiktu laiku.

Zāle par šo lēmumu iesniedza sūdzību un to skatīs Rīgas apgabaltiesa.

Jau vēstīts, ka teātris pagājušajā gadā pārtrauca darba attiecības ar aktieriem Zāli, Sarmīti Rubuli, Mārtiņu Poču, Aiju Dzērvi un Ivaru Auziņu. Zāle sākotnēji panāca atjaunošanu darbā, taču vēlāk atkal bija spiests teātri pamest.

Dailes teātra vadītājs Juris Žagars pērn preses konferencē informēja, ka teātrī tiek veikta reorganizācija personālsastāvā. Viņš uzsvēra, ka izmaiņas nav būtiskas, bet pietiekami svarīgas, lai Dailes teātris strādātu ekonomiskāk un efektīvāk.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu