Hamiltons velta asu kritiku galvenajam konkurentam Maksam Verstapenam

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Luiss Hamiltons un Makss Verstapens
Luiss Hamiltons un Makss Verstapens Foto: SIPA/Scanpix

Pēc aizvadītās Saūda Arābijas Pirmās formulas (F-1) "Grand Prix" kritiku savam galvenajam konkurentam Maksam Verstapenam veltījis septiņkārtējais pasaules čempions Luiss Hamiltons.

Svētdien uzvaru notikumiem bagātajā Saūda Arābijas "Grand Prix" izcīnīja britu pilots Luiss Hamiltons, bet otrajā vietā finišēja viņa tiešais konkurents cīņā par čempiona titulu Makss Verstapens.

Sacīkstes gaitā abi piloti vairākkārt cīnījās ratu pie rata, bet vienā no šiem abu pilotu dueļiem Verstapens pozīciju noturēja, izbraucot no trases. Pēc tam nīderlandiešu pilotam pozīciju bija jāatgriež, kā rezultātā abi čempionāta līderi arī saskrējās, bet sacīkstes spēja turpināt.

Tiesneši pieņēma lēmumu, ka Verstapens abās epizodēs pārkāpa noteikumus, piešķirot nīderlandietim attiecīgi piecu un 10 sekunžu sodus.

Pēc izcīnītās uzvaras neapmierināts ar Verstapena braucienu bija Hamiltons: "Man bija jāsaglabā vēsu prātu. To bija ļoti grūti izdarīt. Savas dzīves laikā esmu sacenties ar daudziem pilotiem. 28 gadu laikā esmu sastapies ar dažādiem personāžiem. Ir daži piloti, kuri pārsniedz pilotu un uz viņiem noteikumi neattiecas, vai arī viņi par tiem nedomā."

"Vai Makss ietilpst šajā kategorijā? Viņš pavisam noteikti pārsniedz limitu. Es [cīņā] ar viņu esmu vairākkārt izvairījies no sadursmes. Nezinu, varbūt savā prātā viņš uzskata, ka izvairās no sadursmēm," turpināja Hamiltons.

Pirms noslēdzošā posma Abu Dabī abiem pilotiem ir vienāds punktu skaits. Hamiltons norādīja, ka pirms izšķirošās cīņas viņš esot mierīgs: "Jūtos it kā būtu boksa ringā. Esmu gatavs doties cīņā."

Abu Dabī "Grand Prix" norisināsies 12. decembrī, plkst. 15 pēc Latvijas laika. Kā jau minēts, pilotu kopvērtējumā abiem līderiem ir vienāds punktu skaits, bet konstruktora kausa izcīņā "Mercedes" "Red Bull" vienību apsteidz par 18 punktiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu