Latvijas Tirgotāju asociācija pārmet Reiram "cinisku attieksmi" pret nozari (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Valsts kanceleja

Finanšu ministra Jāņa Reira (JV) vadītās darba grupas vilcināšanās pieņemt lēmumus par atbalsta un kompensējošiem mehānismiem tirdzniecības uzņēmumiem un ministra "ciniskā attieksme pret nozari" var radīt nopietnus riskus nozares turpmākai darbībai, uzņēmumu dzīvotspējai, konkurences samazināšanai un būtiskam patēriņa cenu kāpumam, uzskata Latvijas Tirgotāju asociācijā (LTA).

Pēc LTA apgalvotā, Eiropas Komisija ir apstiprinājusi Ekonomikas ministrijas sagatavoto un valdībā apstiprināto atbalsta programmu tirdzniecības centriem. Ekonomikas ministrijā gan aģentūrai LETA uzsvēra, ka neviena no Covid-19 krīzes programmām vēl nav saskaņota ar Eiropas Komisiju. Saskaņojumu iecerēts saņemt šīs nedēļas beigās vai nākamās nedēļas sākumā.

LTA ieskatā, ņemot vērā īpaši stingro Covid-19 ierobežojumu skarto uzņēmumu loku, nākamais solis būtu apstiprinātās programmas paplašināšana, kas iekļautu veikala ēkas ar platību lielāku par 1500 kvadrātmetriem un ar mazāk nekā pieciem īrniekiem.

"Programmas paplašināšana ļautu atbalstu saņemt tiem tirdzniecības nozares dalībniekiem, kas atbildīgi ir ievērojuši valdības noteikto epidemioloģiskās drošības protokolu, motivējuši savu darbinieku vakcināciju, apstādināja tirdzniecību mājsēdes laikā, bet joprojām nav saņēmuši it nekādu atbalstu no valsts," norāda asociācijā.

Ekonomikas ministrijas sagatavotais piedāvājums saskanot ar mazumtirdzniecības nozares situācijas izpratni par nepieciešamajiem atbalsta mēriem, taču Reira vadītā darba grupa, kuras mērķis ir izstrādāt galējo atbalsta formu, pēc LTA domām, kavējas lēmuma pieņemšanā un atbalsta piešķiršanā.

LTA aicina Ekonomikas ministriju, Finanšu ministriju un valdību kopumā sniegt pietiekamu atbalstu tirgotājiem par mājsēdes laikā nodarītajiem zaudējumiem.

Jau vēstīts, ka no 21.oktobra līdz 15.novembrim Latvijā spēkā bija stingri Covid-19 ierobežojumi, kas cita starpā paredzēja vairākus ierobežojumus tirdzniecībā.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu