MK uzdod OVG izvērtēt plašākas Covid-19 testēšanas iespējas Latvijā ieceļojušām personām

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lidostā "Rīga".
Lidostā "Rīga". Foto: Paula Čurkste/LETA

Ministru kabinets otrdien uzdeva Operatīvajai vadības grupai (OVG) izvērtēt plašākas Covid-19 testēšanas iespējas Latvijā ieceļojušām personām.

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) valdības sēdes laikā pauda, ka šis būtu vislabākais veids, kā problēmas risināšanā varētu iesaistīties visi eksperti.

"Ir skaidrs, ka valstij nāktu par labu, ja mēs varētu nedaudz plašāk testēt. Jo plašāk mēs testējam, jo lielāka varbūtība, ka mēs uzķeram un samazinām [Covid-19] kopējo izplatību," sacīja premjers.

Kariņš norādīja, ka valdības līmenī pie diskusijām par šo jautājumu varētu atgriezties nākamajā nedēļā.

Jau ziņots, ka "E.Gulbja laboratorija" svētdien konstatējusi divus pacientus, kuri inficējušies ar Covid-19 omikrona paveidu. Siekalu paraugus sestdien nodevuši ieceļotāji lidostā "Rīga".

Pašlaik visiem ielidojušajiem pasažieriem, kuriem ir Covid-19 vakcinācijas sertifikāts vai pārslimošanas sertifikāts, ielidojot Latvijā, ir iespēja brīvprātīgi lidostā "Rīga" veikt valsts apmaksātu Covid-19 RNS testu.

Tomēr pagājušās nedēļas valdības sēdē notika aktīvas diskusijas arī par iespējamību noteikt negatīva Covid-19 testa rezultāta esamību par vienu no priekšnoteikumiem, lai ar visiem sabiedriskā transporta veidiem ieceļotu Latvijas teritorijā. Šāds priekšlikums valdībā neguva politisku atbalstu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu