Avots: Vācija slēgs "Nord Stream 2", ja Krievija iebruks Ukrainā (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
"Nord Stream 2".
"Nord Stream 2". Foto: X90156/SCANPIX

Vācijas un ASV valdības vienojušās, ka Vācija slēgs gāzesvadu "Nord Stream 2" Krievijas militārās agresijas gadījumā pret Ukrainu, vēsta ziņu aģentūra "Reuters", atsaucoties uz avotu ASV Kongresā.

Tiesa gan, nav skaidrs, vai valdības ir vienojušās par pašas militārās agresijas definīciju.

Kā apliecinājusi ASV prezidenta Džo Baidena administrācija, Vācija apņēmusies saistības attiecībā uz "Nord Stream 2", gadījumā ja Krievija veiks "agresīvas darbības" Ukrainā.

ASV apliecinājušas sabiedrotajiem, ka jebkurā gadījumā noteiks sankcijas gāzesvadam, ja Krievija iebruks Ukrainā, "Reuters" citē kāda Eiropas diplomāta teikto.

Šajā gadījumā, kā skaidrojis avots, neviens negribēs iesaistīties darījumos ar "Nord Stream 2", baidoties, ka var tikt pakļauts sankcijām.

Vašingtona brīdinājusi par jauniem ierobežojumiem attiecībā uz "Nord Stream 2", ja Krievija uzbruks Ukrainai.

"Tas ir Rietumu spiediena veids," skaidroja Baltā nama nacionālās drošības padomnieks Džeiks Salivans. Tāpēc, ja [Krievijas prezidents] Vladimirs Putins grib, lai Krievijas gāze plūstu pa šo gāzesvadu, viņš, iespējams, neriskēs un neveiks iebrukumu Ukrainā."

Baidens un Putins otrdien tikās videosamitā, kas ilga nedaudz vairāk par divām stundām.

Kā paziņojis Baltais nams, Baidens sarunā izteicis ASV un Eiropas sabiedroto dziļās bažas par Krievijas spēku koncentrāciju ap Ukrainu un brīdinājis, ka ASV un sabiedrotie atbildēs ar stingriem ekonomiskajiem un cita veida pasākumiem militārās eskalācijas gadījumā.

Baidens atkārtoti apliecinājis atbalstu Ukrainas suverenitātei un teritoriālajai integritātei un aicinājis deeskalēt situāciju un atgriezties pie diplomātijas.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu