VIDEO ⟩ "Acīmredzot viņa naktī sala un iekurināja krāsni." Ugunsgrēkā Āgenskalnā bojā gājusi pensionāre (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Ekrānuzņēmums no video

Traģēdija otrdienas rītā, 7. decembrī, notikusi Āgenskalnā, Kapseļu ielā, kur aizdegās divstāvu māja un liesmās gāja bojā pensijas vecuma kundze. Nama iedzīvotājs pieļauj, ka sieviete naktī iekurinājusi krāsni, taču briketes nokritušas, vēsta raidījums "Degpunktā".

Agrajā rītā ap pulksten pieciem Kapseļu ielā liesmoja vien no nama dzīvokļiem otrajā stāvā. Pastāvēja draudi liesmām izplatīties tālāk, bet cilvēki varēja nosmakt indīgajos dūmos.

Kāda nama iedzīvotāja stāsta, ka visi tā iedzīvotāji bija aicināti ģērbties un nākt ārā no saviem mitekļiem.

"Visi kaimiņi ārā stāvējām vairākas stundas, tad atbrauca satiksmes autobuss, kur varēja pasēdēt iekšā, sasildīties," notikušo atminas nama iedzīvotāja.

Diemžēl ne visiem palaimējās izkļūt ārā no mājas. Starp padsmit cilvēkiem, kas stāvēja uz ielas, kamēr telpās darbojās ugunsdzēsēji, trūka vienas pensionāres - 79 gadus vecas sievietes, kura arī saimniekoja degošajā dzīvoklī. Sirmās kundzes mirstīgās atliekas vēlāk uzgājuši glābēji.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) 2. daļas vada komandiera vietnieks Aivars Cers stāsta, ka mājas otrajā stāvā dzīvoklī dega istaba desmit kvadrātmetru platībā, kā arī bija aizdedzies starpstāvu pārsegums - no pirmā uz otro stāvu - kvadrātmetra platībā. Pirms VUGD ierašanās no mājas saviem spēkiem bija evakuējušies trīs cilvēi, VUGD izglāba vēl piecus, taču diemžēl tika atrasta viena bojāgājusi sieviete.

Kaimiņiene nezina teikt, kas varētu būt bijis ugunsgrēka cēlonis. Bojāgājušo kaimiņieni viņa labi pazinusi - sieviete gultā nepīpēja, gāja to darīt uz virtuvi vai ārā, arī dūmu detektors viņas dzīvoklī bija.

"Kaimiņiene bija jau gados veca, viņa ar vienu aci neredzēja.

Acīmredzot viņa pa nakti sala un iekurināja krāsni. Viņai krāsns bija sliktā stāvoklī un vispār netīrīta. Viņai bija briketes kurināšanai un tās droši vien nokrita.

Jā, tikai un vienīgi, liesmām pārmetoties, tā varēja notikt," notikušo komentē nama iedzīvotājs Jevgeņijs.

Par iemesliem, kas varēja izraisīt postošo ugunsgrēku, oficiāli ziņu vēl nav. Kamēr notiek izmeklēšana, ir vien pieņēmumi. Taču viena no ticamākajām versijām ir aizdomas par krāsns ekspluatācijas noteikumu pārkāpumu.

Ievērojamus zaudējumus postaža nodarīja arī apakšējos stāvos dzīvojošajiem, kur mīt kāda ģimene ar trim nepilngadīgiem bērniem. Īpašums ir nopludināts un vairs nav lietojams, bet saimei jau nākusi palīgā pašvaldība un piedāvājusi pagaidu dzīvokli.

Citi nama iedzīvotāji pēc piedzīvotās nelaimes spiesti kādu laiku turēt logus vaļā, lai izvēdinātu nepatīkamo smaku. Rīta pusē dažas stundas cilvēkiem bija jādzīvo bez elektrības un ūdens padeves, taču ap pusdienlaiku šie pakalpojumi tika atjaunoti.

Video: Raidījuma "Degpunktā" sižets

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu