Rīgas dzelzceļa stacijā virs tehniskajām telpām atrasta vēl viena potenciāli bīstama šahta

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Jānis Škapars/TVNET

Rīgas dzelzceļa stacijā ir atrasta vēl viena nomaskēta šahta, kas varētu būt bīstama. Tā atrodas virs tehniskajām telpām, un būvniecības darbi virs tās pašlaik ir apturēti, ziņo portāls "Lsm.lv" 

Līdz 13. decembrim Būvniecības valsts kontroles birojs (BVKB) no būvniecības procesa dalībniekiem gaida paskaidrojumus par objektā konstatētajiem pārkāpumiem, kas notikuši būvdarbu zonā virs "A" un "B" tuneļiem, skaidroja BVKB pārstāve Elīna Balgalve.

Kopā ar paskaidrojumu jāiesniedz arī darbu veikšanas projekts, kurā iekļauts izvērtējums par būves izmantošanas pieļaujamību būvdarbu laikā un tuneļa izmantošanas nosacījumi.

"Rail Baltica" Rīgas centrālā mezgla projektēšanu un būvniecību veic būvsabiedrība "Bererix", kurā apvienojušies Beļģijas un Itālijas būvuzņēmumi un vietējais būvnieks "Rere Būve". "Bererix" noraidījis apgalvojumus, ka objekta priekšizpēte būtu bijusi nepilnīga. Taču pēc notikušā negadījuma, sekojot BVKB prasībām, šobrīd objekts tiek padziļināti izpētīts.

Izpētē atklāti citi līdz šim nezināmi stacijas noslēpumi - izpētot vecos rasējumus, atklāts, ka ir vēl viena bagāžas šahta. Tā neatrodas zonā, kur pašlaik notiek darbi, bet zonā, kur darbi plānoti pēc 2024. gada.

Lai nodrošinātu, ka jaunatrastā šahta neapdraud stacijas apmeklētājus vai dzelzceļa darbiniekus, būvnieks par šo atradumu jau informējis "Latvijas dzelzceļu". Vienlaikus "Bererix" pārliecināts, ka gājēju atrašanās atlikušajā tunelī ir droša, jo šahtas ir virs tehniskajām telpām, nevis stacijas publiskās daļas.

Notikušais arī nav aizkavējis būvdarbu grafiku.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu