Usiks tuvākajā nākotnē būs spiests samierināties ar revanša cīņu pret Džošua

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Oleksandrs Usiks
Oleksandrs Usiks Foto: AP/Scanpix

Pasaules boksa padome (WBC) paziņojusi, ka tās supersmagā svara čempionam Taisonam Fjūrijam mēneša laikā jāvienojas ar Dilonu Vaitu par obligātās titula aizstāvības cīņu. Tas, savukārt, nozīmē, ka Oleksandram Usikam vismaz tuvākā nākotnē nāksies iztikt bez titulu apvienošanas cīņas.

WBC noteikusi, ka tās supersmagā svara čempiona jostas turētājam Taisonam Fjūrijam ir dots mēnesis, lai panāktu vienošanos ar Dilonu Vaitu par titula aizstāvēšanu. Ārzemju medijos tiek lēsts, ka WBC supersmagā svara čempiona jostas aizstāvēšana varētu norisināties nākamā gada februārī.

Pēdējā laikā ārzemju medijos izskanēja runas par Entonija Džošua iespējamu atteikšanos no revanša cīņas pret Usiku, lai ukraiņu bokseris varētu cīnīties ar Fjūriju par prestižāko čempiona jostu apvienošanu.

Džošua norādīja, ka atteikšanās no revanša dueļa pret Usiku bija maz ticama, tomēr šādu iespēju brita pārstāvji pilnībā neizslēdza.

Tagad gan ir skaidrs, ka Fjūrija un Usika duelim vismaz nākamā gada pirmajā pusē nebūs lemts notikt. Tāpat tālāko cīņu veidošanas procesu var būtiski ietekmēt gaidāmo cīņu (Fjūrijs-Vaits un Usiks-Džošua) iznākumi.

Usika īpašumā šobrīd ir Pasaules boksa asociācijas (WBA), Starptautiskās boksa federācijas (IBF), Pasaules boksa organizācijas (WBO) un Starptautiskās boksa organizācijas (IBO) čempiona jostas. Savukārt, Fjūrijs, kā jau minēts, šobrīd var lepoties ar WBC čempiona jostu, kā arī lineārā čempiona titulu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu