Ziemassvētku tirdziņa Doma laukumā šogad nebūs (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ziemassvētku tirdziņš Doma laukumā.
Ziemassvētku tirdziņš Doma laukumā. Foto: Edijs Pālens/LETA

Ziemassvētku tirdziņa Doma laukumā šogad nebūs, noskaidroja aģentūra LETA.

Saistībā ar Covid-19 ierobežošanas pasākumiem, sākotnēji bija nolemts neatļaut Ziemassvētku tirdziņus, taču valdība pašās novembra beigās valdība nolēma tos atļaut zaļajā režīmā.

Taču no līdzšinējiem sadarbības partneriem SIA "Vecrīgas Ziemassvētku tirdziņš" pašvaldība saņēma informāciju, ka šogad tirdziņu nerīkos, jo laika sagatavoties esot maz un tirdzniecībai atvēlētais laiks esot pārāk īss.

Arī pašlaik uzņēmuma mājaslapā "www.vzt.lv" ievietots paziņojums: "Mīļie Vecrīgas Ziemassvētku tirdziņa draugi! Ar skumjām ziņojam, ka arī šogad tirdziņš nenotiks. Esiet veseli, vairojiet mīlestību un uz tikšanos nākamajā gadā! Vecrīgas Ziemassvētku tirdziņa komanda."

Rīgas mērs Mārtiņš Staķis bija apņēmības pilns meklēt citus tirdziņa rīkotājus. Taču, kā aģentūra LETA noskaidroja Rīgas domē, ierobežotā laika dēļ neviens cits uzņēmējs nav piekritis šo pasākumu rīkot.

Lai rīdziniekiem un pilsētas viesiem radītu Ziemassvētku sajūtu un dotu iespēju iegādāties vietējo amatnieku un mājražotāju radītas dāvanas, vairākās citās vietās pilsētā darbosies Ziemassvētku tirdziņi, aģentūru LETA informēja Rīgas domes Komunikācijas pārvalde.

Viena no galvenajām svētku noskaņas radīšanas vietām būs Rīgas Centrāltirgus. No 16.decembra, vakaros līdz pat plkst.21, Centrāltirgus āra teritorijā notiks tirgošanās svētku noskaņā. Centrālajā laukumā apmeklētājus priecēs izrotātā svētku egle, lampiņu gaismiņas un Ziemassvētku mūzika. Apmeklētāji varēs sasildīties pie ugunskuriem un priecāties par tirgotāju un mājražotāju sarūpētajiem darinājumiem.

Arī Vērmanes dārzs nedēļas nogalēs pārsteigs ar pašu izgatavotiem amatniecības un mākslas priekšmetiem, pašu ražotu lauksaimniecības produkciju un mājas apstākļos ražotu produkciju.

"Vērmanes dārza "Pastaigu tirgū" būs iespēja iegādāties visdažādākās dāvanas draugiem un radiem. Pastaigu tirgū dizaineri un amatnieki piedāvās smalkas rotas, augstvērtīgus adījumus, gaumīgus interjera priekšmetus, dabīgo kosmētiku, elegantus ādas izstrādājumus, pašmāju pārtiku, kā arī gardus karstos dzērienus un uzkodas," stāsta Vērmanes dārza tirdziņa organizatore Rasa Cirvele.

Savukārt Āgenskalna tirgū sestdienās un svētdienās notiks Ziemassvētku tirdziņi, kur Latvijas zemnieki, mājražotāji un amatnieki iepriecinās ar izmeklētiem produktiem un visu nepieciešamo svētku sagaidīšanai. Papildus Ziemassvētku ieskaņai lielie tirgi notiks arī 23. un 24.decembrī.

No šodienas Kalnciema kvartālā sestdienās un svētdienās gaidīs ikgadējais Ziemassvētku tirgus. Lai sagatavotos Ziemassvētku svinībām, tirgus darbosies arī 23.decembrī un 24.decembrī, ceturtdien un piektdien, galvenokārt piedāvājot vietējo ražoto produkciju.

Īpašs notikums būs mākslas tirgus "Mākslas medības" Kalnciema kvartāla galerijā, kur līdz 4.janvārim katru dienu apskatei un iegādei vairāk nekā 300 darbus piedāvās Latvijas Mākslas akadēmijas studenti un laikmetīgās keramikas zīmoli.

LETA jau ziņoja, ka Ziemassvētku tirdziņu un citu gadatirgu organizēšana būs ļauta epidemioloģiski drošajā jeb "zaļajā" drošības vidē, ļaujot tos apmeklēt tikai personām ar Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātu.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu