Vācijā un Austrijā notikuši plaši protesti pret Covid-19 ierobežojumiem (6)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Protesta akcija Vācijā.
Protesta akcija Vācijā. Foto: Reuters/ScanPix

Sestdien, 11. decembrī, Austrijā un Vācijā notikušas protesta akcijas pret valdības īstenotajiem pasākumiem Covid-19 izplatības ierobežojumiem.

Vīnes policija informēja, ka demonstrācijā pilsētas centrā piedalījās 15 000 cilvēku, bet vēl vairāki tūkstoši piedalījās gājienā, kopējam protesta akcijas dalībnieku skaitam sasniedzot 44 tūkstošus.

Galēji labējās Austrijas Brīvības partijas (FPOe) vadītājs Herberts Kikls aicināja pūli pretoties obligātajai vakcinācijai, kas Austrijā plānota no februāra.

Viņš paziņoja, ka obligāta vakcinācija, tāpat kā lokdauns nevakcinētajiem cilvēkiem uz nenoteiktu laiku, ir "uzbrukums cilvēcei".

Galēji labējais populists paziņoja, ka "šī valdība rīkojas sadistiski".

Četras no piecām Austrijas parlamentā pārstāvētajām partijām ir atbalstījušas valdības plānu noteikt obligātu vakcināciju valstī, lai izvairītos no jauniem koronavīrusa uzliesmojuma viļņiem. Tāpat tiek plānoti bargi sodi tiem, kuri atsakās vakcinēties.

Pēdējās nedēļās Vīnē notikušas vairākas plašas demonstrācijas pret valdības politiku pandēmijas pārvarēšanai, katrai no tām piesaistot vairāk nekā 40 000 dalībnieku.

Salīdzinoši mazākas demonstrācijas sestdien notika arī daudzviet Vācijā.

Hamburgas centrā pulcējās 10 000 cilvēku. Policija paziņoja, ka protesta akcija bijusi miermīlīga un "cik vien tālu varēja redzēt" sociālās distancēšanās noteikumi tika ievēroti.

Trīrē ap 500 cilvēku piedalījās plānotā demonstrācijā pret ierobežojumiem, bet ap 100 cilvēku pulcējās, lai paustu pretēju viedokli. Policija norādīja, ka plašu nekārtību nav bijis, bet daži demonstranti aizsūtīti mājās, jo atteicās ievērot policijas prasības.

Līdzīgās demonstrācijās 2000 cilvēku bija sanākuši gan Noimarktā, gan Firtē, bet 100 demonstranti pulcējās Minhenē.

Vairākās pilsētās, piemēram, Minhenē un Berlīnē, demonstranti protestēja arī savās automašīnās, ar skaņas signāliem un plakātiem braucot pa pilsētu.

Līdzīgas demonstrācijas vairākās Vācijas pilsētās notika arī piektdien. Lielākā no tām bija 500 cilvēku pulcēšanās Štendalā.

Ratenovā sadursmēs ievainots viens policists.

Vācijā saslimšanas ar Covid-19 līmenis sasniedzis augstāko kopš pandēmijas sākuma, tādēļ ir atjaunoti dažādi ierobežojumi, kas īpaši stingri tiek attiecināti uz nevakcinētajiem.

Veselības institūcijas sestdien vēstīja, ka iepriekšējā diennaktī reģistrēti 53 697 jauni inficēšanās gadījumi, kas gan ir apmēram par 10 000 mazāk nekā pirms nedēļas.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu