Londonā gandrīz trešdaļā konstatēto Covid-19 gadījumu atklāts omikron paveids (8)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: AFP/SCANPIX

Lielbritānijas galvaspilsētā Londonā jau teju trešdaļā no jauniem Covid-19 inficēšanās gadījumiem konstatē jauno vīrusa omikron paveidu. Lielbritānijā turpina pieaugt Covid-19 inficēšanās gadījumu skaits un tiek pastiprināti ierobežojumi. Īpašas bažas rada omikron paveids, kas valstī pirmo reizi reģistrēts tikai pirms divām nedēļām, sestdien, 11. decembrī, ziņo LTV raidījums "Panorāma".

Apvienotajā Karalistē tiek sperti piesardzības soļi, arvien augot koronavīrusa izplatībai. Piemēram, Anglijā kopš piektdienas atkal obligātas ir sejas maskas vairumā publisko iekštelpu, piemēram, kino un teātros, bet ne tādās vietās, kur tās nav praktiskas - kā bāros un trenažieru zālēs. No pirmdienas iedzīvotāji aicināti pēc iespējas strādāt no mājām, bet no trešdienas Covid-19 sertifikāts būs nepieciešams, lai iekļūtu naktsklubos vai masu pasākumos. Savukārt Skotijā sagaida, ka tas būs tikai dažu dienu jautājums, kad tur omikron kļūs par dominējošo paveidu, aizstājot delta variantu.

"Mēs saskaramies ar ļoti satraucošu situāciju. Mums ir augstākais inficēšanās gadījumu skaits Apvienotajā Karalistē, kāds reģistrēts kopš 9. janvāra.

Zinām, ka Anglijā omikron varianta gadījumu skaits dubultojas ik pēc divām līdz trim dienām, un Skotijā, iespējams, pat straujāk.

Zinām, ka 30% no visiem Londonā reģistrētajiem saslimšanas gadījumiem saistīti ar omikron paveidu, kaut mūsu valstī to identificējām tikai pirms pāris nedēļām," norādīja Apvienotās Karalistes kopienu ministrs Maikls Govs.

Savukārt Skotijai jāstājas pretim omikron paveida gadījumu "cunami", tā situāciju raksturoja zemes pirmā ministre Nikola Stērdžena. Viņa teica, ka Skotijā līdz šim reģistrētie 110 omikron paveida gadījumi ir tikai aisberga redzamā daļa, un paveids, visticamāk, dažu dienu laikā nomainīs deltu kā dominējošais variants.

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu