Uzlauzts Indijas premjera "Twitter" konts ar 73 miljoniem sekotāju: izplatīti nepatiesi ziņojumi par kriptovalūtām (6)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Narendra Modi
Narendra Modi Foto: Yuri Turkov/Shutterstock

Svētdien, 12. decembrī, uzlauzts Indijas premjerministra Narendras Modi mikroblogošanas vietnes "Twitter" konts ar 73 miljoniem sekotāju, kurā nepatiesi paziņots, ka Indija pieņēmusi kriptovalūtu "Bitcoin" par likumīgu maksāšanas līdzekli un izdala to pilsoņiem.

Modi ir aktīvs tvītotājs un viņa galvenajam kontam ir vairāk nekā 73 miljoni sekotāju.

Hakeru ievietotajā tvītā, kas tika ātri izdzēsts, bija teikts, ka Indijas valdība ir oficiāli iegādājusies 500 bitkoinus un izdala tos visiem valsts iedzīvotājiem. Blakus tika publicēta saite uz krāpšanas shēmu.

Modi birojs paziņoja, ka tvitera konts "uz īsu brīdi kompromitēts" un kompānija "Twitter" jau atjaunojusi kontroli.

Šī ir otrā reize, kad hakeri uzbrukuši vienam no Modi "Twitter" kontiem. Pērn Modi konts tika uzlauzts un no tā nosūtīti vairāki tvīti, kuros sekotāji tika aicināti ziedot kriptovalūtā premjera palīdzības fondam.

Indija gatavojas ierobežot plaukstošo kriptovalūtu tirdzniecību ar jaunu likumprojektu, kas, visticamāk, tiks iesniegts parlamentā šomēnes.

Sīkāka informācija par likumprojektu pagaidām nav pieejama, taču valdība ir paziņojusi par plašu privāto digitālo valūtu aizliegumu.

Vietējais kriptovalūtu tirgus ir uzplaucis, kopš Indijas Augstākā tiesa pagājušajā gadā atcēla iepriekšējo aizliegumu, un Bolivudas aktieri un kriketa zvaigznes vada vietējo biržu reklāmas kampaņas.

Modi pagājušajā mēnesī sacīja, ka kriptovalūtas var "sabojāt mūsu jaunatni", un centrālā banka ir vairākkārt brīdinājusi, ka tās varētu radīt "nopietnas bažas par makroekonomisko un finanšu stabilitāti".

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu