Latvijas U-20 hokeja izlase pasaules čempionātu sāk ar uzvaru pār norvēģiem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Latvijas Hokeja federācija

Latvijas U-20 vīriešu hokeja izlase svētdien ar uzvaru sāka Dānijā notiekošo pasaules čempionāta pirmās divīzijas A grupas turnīru.

Latvieši pirmajā spēlē ar rezultātu 4:2 (2:2, 1:0, 1:0) pārspēja vienaudžus no Norvēģijas.

Par labāko spēlētāju Latvijas izlasē atzina vārtsargu Bruno Brūveri, kurš atvairīja 25 no 27 pretinieku mestajām ripām. Ar trīs rezultativitātes punktiem maču noslēdza Daniels Mūrnieks, kurš guva vārtus un asistēja vēl divos vārtu guvumos.

Septītajā minūtē norvēģus skaitliskajā vairākumā vadībā izvirzīja Lukass Trigs, bet 29 sekundes vēlāk pēc iemetiena Raivis Ansons ar zibenīgu metienu panāca 1:1. Vēl pēc nepilnām divām minūtēm ripa pēc Dāvja Orniņa metiena izslīdēja cauri pretinieku vārtsarga kājām un nonāca mērķī - jau 2:1 Latvijas izlases labā.

Sešas minūtes pirms pirmā perioda beigām pēc metiena no zilās līnijas 2:2 panāca Ūle Holms, bet otrā perioda sestajā minūtē Sandis Vilmanis izdarīja metienu vairāku hokejistu aizsegā un atguva latviešiem vadību.

Trešā perioda sestajā minūtē Daniels Mūrnieks ar atkārtotu metienu pārspēja norvēģu vārtsargu un nostiprināja Latvijas junioru izlases vadību. Atlikušajā laikā vārti netika gūti un latvieši uzvarēja ar 4:2.

Pirmās divīzijas A grupas pasaules čempionāts no 12. līdz 18.decembrim norisinās Dānijas pilsētā Horsholmā.

Latvijas U-20 izlase pasaules čempionāta pirmās divīzijas A grupā spēkosies ar mājinieci Dāniju, Norvēģiju, Baltkrieviju, Kazahstānu un Ungāriju. Tikai grupas uzvarētāji iegūs ceļazīmi uz elites divīziju.

Gatavojoties atbildīgajam turnīram, Kārļa Zirņa padotie novembrī aizvadīja Četru nāciju turnīru Jelgavā, kur ar 3:2 apspēlēja Dāniju, ar 1:2 piekāpās austriešiem un 1:6 kapitulēja Baltkrievijas vienaudžiem. Tāpat 6. un 8.decembrī tika aizvadītas pārbaudes spēles ar "Optibet" Hokeja līgas (OHL) komandām "Zemgale"/LLU, un "Mogo"/LSPA.

U-20 izlases galvenais treneris Kārlis Zirnis no sākotnējā 43 kandidātu saraksta uz Dāniju devies ar 24 hokejistiem - trīs vārtsargiem, astoņi aizsargiem un 13 uzbrucējiem. Galīgais sastāvs tiks paziņots Horsholmā.

Pērn pirmās divīzijas A grupas čempionāts netika aizvadīts, bet pirms diviem gadiem latviešiem neizdevās uzvarēt grupā un atgriezties elitē. Vēl 2017.gada sākumā Latvija spēlēja elites divīzijā, taču zaudēja visās spēlēs, kas lika izkrist uz līmeni zemāku turnīru.

Latvijas U-20 hokeja izlases kandidāti:

vārtsargi: Bruno Brūveris ("RoughRiders", USHL), Kārlis Mežsargs ("Rīga");

aizsargi: Daniels Goršānovs, Dāvis Orniņš (abi - "Rīga), Rihards Simanovičs ("Mogo"/LSPA), Harijs Brants ("Titan", QMJHL) Ralfs Bergmanis ("Musketeers", USHL), Bogdans Hodass ("Tigers", WHL), Niks Feņenko ("Drakkar", QMJHL);

uzbrucēji: Ģirts Silkalns ("Rīga"), Raivis Ansons ("Drakkar", QMJHL), Darels Dukurs, Oskars Lapinskis (abi - "SCL Tigers U20", Šveice), Sandis Vilmanis, Dans Ločmelis (abi - "Luleo U20", Zviedrija), Raimonds Vītoliņš (Vermontas universitāte, NCAA), Daniels Mūrnieks ("RoughRiders", USHL), Anrī Ravinskis ("Armada", QMJHL), Fēlikss Gavars ('Fargo Force", USHL), Martins Laviņš ("RoughRiders", USHL), Pēteris Purmalis ('Musketeers", USHL), Roberts Zalāns ("Esbjerg U20", Dānija).

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu