Uz Latviju atvestas bērniem paredzētās vakcīnas pret Covid-19 (12)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: @Pavluts_Twitter

Uz Latviju atvesti 54 tūkstoši "Pfizer"/"BioNTech" bērniem paredzētās vakcīnas devu, un šīs nedēļas otrajā pusē plānota vakcinācija pret Covid-19 bērniem vecumā no 5 līdz 11 gadiem, mikroblogošanas vietnē "Twitter" pirmdien, 13. decembrī, paudis veselības ministrs Daniels Pavļuts.

""Pfizer"/"BioNTech" (oranži marķētās) bērniem paredzētās vakcīnas ir klāt. Šīs nedēļas otrajā pusē varēsim sākt bērnu 5-11 gadu vecumā vakcināciju pret C19, informācija sekos," "Twitterī" pirmdien, 13. decembrī, paudis veselības ministrs Daniels Pavļuts.

Nacionālā veselības dienesta Vakcinācijas projekta nodaļas pārstāve Zaiga Barvida informēja, ka saņemtas 54 000 vakcīnas devu.

Ministrs iepriekš norādījis, ka bērnu vakcinācijas sakarā būtu jāsaglabā brīvprātības princips - vismaz pašreizējā stadijā noteikti.

"Mums Veselības ministrijā šobrīd nav plānu padarīt bērnu vakcināciju kaut kādā ziņā par saistošu un prasīt sertifikātus par bērnu vakcināciju obligātā kārtā, tā kā centīsimies to arī tā noturēt," sacīja Pavļuts.

Kā vēstīts, Eiropas Zāļu aģentūra ir reģistrējusi "Pfizer"/"BioNTech" vakcīnu lietošanai bērniem vecumā no 5 līdz 11 gadiem. Tas veikts, pamatojoties uz izvērtējumu no pētījuma datiem, kur šajā populācijā ieguvumi no Covid-19 vakcinācijas pārsniedz risku. Pētījumā piedalījušies 3082 bērni. Šī patlaban ir vienīgā vakcīna, kas Eiropas Savienība pieejama bērnu vecumā zem 12 gadiem vakcinācijai.

Imunizācijas valsts padome paudusi atbalstu bērnu vakcinācijai pret Covid-19 vecuma grupā no 5 līdz 11 gadiem, taču piedāvā vakcīnas veikt ar trīs mēnešu intervālu, iepretim ražotāju rekomendētajām trim nedēļām.

Komentāri (12)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu