Skandāls Ķīnas e-komercijas gigantā: atlaiž sievieti, kura apsūdz savu vadītāju par seksuālu uzbrukumu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: panitanphoto/Shutterstock

Ķīnas lielākais e-komercijas uzņēmums "Alibaba" atlaidis darbinieci, kura ziņojusi par kolēģa un klienta seksuālo uzbrukumu. Atlaišanas vēstulē teikts, ka sieviete izplatījusi nepatiesas ziņas, kas kaitējušas uzņēmuma reputācijai, ziņo raidsabiedrība BBC.

Uzņēmuma "Alibaba" darbiniece augustā publiski atklājusi detaļas par notikušo komandējuma laikā, jo uzņēmums nav rīkojies. Pēc tam apsūdzētais kolēģis tika atlaists, bet krimināllieta izbeigta. Tiek pieļauts, ka klienta apsūdzību policija joprojām izmeklē.

Plaši izskanējusī lieta pievērsusi uzmanību problēmai Ķīnā, ar kuru sievietes saskaras darbavietās.Uzņēmums "Alibaba" atlaišanas vēstulē paudis, ka skandāls izraisījis sabiedrībā bažas un negatīvi ietekmējis uzņēmumu. 

"Neesmu pieļāvusi nekādas kļūdas un nepieņemšu šādu rezultātu. Turpmāk izmantošu likumdošanu, lai aizsargātu savas tiesības un intereses," komentē atlaistā darbiniece.

Sievietes stāsts tika publicēts 11 lappušu garā dokumentā, kurā atklāts, ka kolēģis viņu izvarojis viesnīcas numurā, kamēr viņa pēc iedzeršanas atradās bezsamaņā.

Tas izraisīja plašu rezonansi Ķīnas "Twitter" sociālajam tīklam līdzīgajā platformā "Weibo".

Cietusī apgalvoja, ka kolēģis, kurš uzņēmumā ieņēma augstāku vadītāja amatu, piespieda viņu doties uz Dzjinaņas pilsētu, kas atrodas aptuveni 900 kilometru no "Alibaba" galvenā biroja Hangdžou, lai tiktos ar klientu.

Viņa apsūdzēja priekšnieku, ka tas licis lietot alkoholu vakariņu laikā kopā ar  kolēģiem. Sieviete atceras, ka 27. jūlija vakarā klients viņu skūpstīja, un nākamajā dienā viņa pamodusies savā viesnīcas numurā bez drēbēm un atmiņām par iepriekšējo nakti.

Pēc tam iegūtajos novērošanas kameru ierakstos redzams, ka kolēģis četras reizes vakara laikā iegājis sievietes istabā.

Pēc atgriešanās Hangdžou birojā sieviete par notikušo ziņojusi uzņēmuma cilvēkresursu nodaļai un lūgusi vadību atlaist kolēģi. Sākotnēji šis lūgums ticis apstiprināts, bet darbības nesekoja. 

"Alibaba" saskārās ar sīvu sabiedrības reakciju un atlaida kolēģi, kas vēlāk identificēts kā Vanga kungs. Uzņēmums paziņoja, ka divi vadītāji, kas nerīkojās saistībā ar apsūdzību, ir atkāpušies no amata. 

Vēlāk izplatītajā paziņojumā teikts, ka "uzņēmums stingri iebilst pret piespiedu dzeršanas kultūru".

Izvarošanā apsūdzētais vīrietis atzinis, ka "notikušas intīmas darbības, kamēr sieviete bijusi stiprā reibumā". 

Lai gan Vanga kunga lieta netiks izmeklēta, tiesas prokurori ir apstiprinājuši klienta aizturēšanu. Vīrietis, saukts par Džana kungu, iespējams, apdraudējis sievieti. Arī viņu uzņēmums ir atlaidis no darba.

Sociālajos tīklos par incidentu viedokļi dalās - daži uzskata, ka kolēģis Vangs pārāk viegli izvairījies no soda, savukārt citi uzsver, ka pret viņu ir pārāk maz pierādījumu. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu