"Vai varu palikt stāvoklī, ja nedarām TO?" Pusaudžu problēmas žurnālā "Sīrups" 2000. gadu sākumā (2)

Foto: Apollo.lv kolāža
Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Vai atceries žurnālu "Sīrups", kuram varēja uzticēt visas savas problēmas? Piemēram, "mamma neļauj būt par modeli" vai "ko darīt, ja disenēs tikai kratos, nevis dejoju?". Piedāvājam pakavēties atmiņās ar dažiem jautājumiem un pārdomām, kas pārņēma jauniešus 2000. gadu sākumā. 

Pārsvarā "Sīrupam" rakstīja meitenes, kuras bija neizpratnē par modes tendencēm, puišiem un personīgo higiēnu:

  • "Mīļo sīrupiņ, šobrīd mana lielākā vēlme ir koši balti gumijnieki, vai tas nozīmē, ka esmu caca?"
  • "Mīļo sīrupiņ, nesen izšķīros ar draugu, un šķiet, ka vairs nekad nespēšu mīlēt. Manai dzīvei vairs nav jēgas."
  • "Jūs kājas skujat uz augšu vai leju? Un kā ir labāk? Vai arī jūs kājas neskujat un audzējat smukumam?"
  • "Redziet, man ir tāda problēmiņa. Manā kaunuma apmatojumā ir uzmeties liels kunkulis. Izķemmēt es to nevaru. Ko man tagad darīt?"
  • "Man sākās mēnešreizes, bet es dzīvoju kopā ar tēti, ko man darīt? Teikt vai neteikt? Un, ja teikt, tad kā iesākt? Bet viņam jau arī taču tādas ir, ne? Palīdziet!"
  • "Mīļo sīrupiņ, es katru dienu noskatos vismaz trīs "Gossip Girl" sērijas. Vai ar mani kaut kas nav kārtībā?"
  • "Sveiks, sīrup! Man ir tāda problēmiņa - man neaug krūtis un arī mēnešreižu vēl nav. Vai to visu nevar kaut kā pasteidzināt? Man tiešām tās vajag. P.S. Man ir 10 gadi."

"Sīrupam" tika uzdoti ne tikai jautājumi, bet arī padziļinātāk klāstītas savas ikdienas problēmas.

Kāda jauna dāma nosapņojusi kutelīgu sapni, pēc kura viņai radies interesants jautājums: 

"Mēs ar manu runčuku sadzērāmies skolā un mīcījāmies tualetē, tad viņš mani sakutināja un es biju uzbudeklis. Viņa ierocis bija stīvs kā jauna sardele. Es biju satraukusies ne pa jokam, bet turpināju viņu ķircināt. Kā man patīk viņa mega sardele! Viņam bija tik pūkaina mugura, mēs nenoturējāmies un paņēmām ģērbtuves atslēgas un iegājām tur iekšā. Viņš nometa mani uz soliņa, bet diemžēl garām. Tad viņš teica, lai es novelku bikses.

Man bija kauns, jo man bija biezas zeķubikses, bet viņš teica, ka tas nekas. Viņam arī esot.

Mēs abi novilkām apenītes un paklājām apakšā zem mums manu krūšturi, lai nebūtu tik auksti. Viņš teica, lai sagriežos pa 190 grādiem, bet es neesmu tik atlētiska. Viņa sardele bija palikusi tik liela, ka manām brillēm pārplīsa stikliņš no šoka. Tad viņš sāka to trako bakstīšanas procesu. Es domāju, ka tas nekad nebeigsies. Vai tas ir normāls sapnis? Vai mani sagaida grūtniecība?"

Kāds izmisis jaunietis vēlējies uzzināt, kā iekarot meitenes sirdi:

"Palīdziet! Ir tāda meitene ar tādu skaistu vārdu kā Alīna. Un ir arī tāda meitene, kuras vārds ir Anna. Man patīk Anna, bet viņa neatbild uz manām jūtām. Ar Alīnu ir interesanti, bet viņa nelaiž sev klāt puišus. Tā vien liekas, ka viņai puikas neinteresē. Pasakiet, kā vislabāk iekarot meitenes sirdi?"

Ne tikai mīlas, bet arī fiziskas sāpes mocīja kādu "Sīrupa" lasītāju:

"Man jau divus mēnešus ir pastāvīgs draugs - foršs džekiņš no mūsu skolas. Mēs iepazināmies draudzenes dzimenē. Man viņš tiešām patīk, un visas meitenes mani apskauž. Viss ir labi, tikai viens bet... Mēs parasti esam kopā visādos tusos pie viņa draugiem. Tad mēs maz runājam un daudz skūpstāmies. Taču man tas patīk. Nepatīk tikai viena lietiņa - viņš uzsūc zilumus uz kakla. Man tas ir jāslēpjas no vecākiem, jānēsā džemperi ar augstu apkakli. Tas izskatās piedauzīgi, un man ir kauns. Kā lai es to pasaku viņam, lai man nebūtu kauns un viņš nepārprastu?

Lasītāja ar segvārdu "D" izmisīgi vēlējās uzzināt, vai var palikt stāvoklī, ja nenotiek TAS?

"Man ir viena problēma. Pie manis atbrauca draugs. Mēs sākām mīlēties (skūpstīties), bet nedarījām TO. Tagad man ir jautājums. Vai var palikt stāvoklī (esmu nevainīga), ja mēs gultā skūpstījāmies un mīlējāmies, un ja puisim bikses bija kājās, un man arī bija bikses, bet augšpuse mums bija kaila? Es zinu, ka tas ir muļķīgs jautājums, bet man pēc tās reizes ir slikta dūša un nedaudz reibst galva.

Tajā vakarā mēs arī ļoti daudz dzērām (taisījām kokteiļus). Varbūt tas ir no alkohola? Un vēl... pēc tam, pēc divām dienām man sākās mēnešreizes. Lūdzu, lūdzu, palīdzi man! Man visu laiku liekas, ka esmu stāvoklī. Naktīs nevaru pagulēt, stundās vispār nevaru padomāt, jo visu laiku liekas, ka esmu stāvoklī!"

"Sīrupa" lasītāja satraucās, ka drīz vien iegūs "neglītākās meitenes" titulu:

"Čau visiem, kuri neglīti, pumpaini, tizli un šķībacaini! Jums raksta tieši tāda pati meitene vārdā Kriksis. Drīz vien es iegūšu neglītākās meitenes titulu. Tāpēc, ka esmu tik neglīta, ka līdzinos velnam. Man ir pumpaina seja un līks deguns. Arī sporta stundās es nespēju dabūt četrinieku. Zēni mani apsaukā par kobru. Ja nopietni, tad tas vairs nav izturams. Man bieži nāk raudiens.

Galvenokārt raudu, kad šķirstu žurnālus, kur pozē modeles. Viņas ir tik skaistas! Vai tiešām es esmu tik nesmuka? Kāpēc citi cilvēki var būt smuki, bet man no tā jācieš?"

Pārpasaulīgas problēmas pārņēmušas Donnu - viņa mīl Donu:

"Es zinu, jums tas liksies smieklīgi, bet man tā ir problēma. Es mīlu Donu. Man patīk, kā viņš izskatās, kā dzied, kā runā. Es esmu skatījusies visas viņa intervijas. Man ir disks un viņa autogrāfs. Esmu rakstījusi vēstules, un vienreiz viņš man atbildēja. Man tagad vairs nav vajadzīgs neviens cits, kā tikai viņš. Pat mans bijušais puisis bija līdzīgs Donam... Nesen dzirdēju, ka viņi ar Lily vairs nav īsts pāris, un man radās cerības. Pati esmu rīdziniece, un satikt viņu nav problēmu. Zinu, kurš viņš dzīvo. Taču kā lai es sāku sarunu par savām jūtām?"

Īsi un konkrēti - visi ienīst "Sīrupa" lasītājas žurkas:

"Man nomira žurciņa, un mamma vairs nepiekrīt ņemt kādu dzīvnieku, jo tie esot pretīgi. Viņa arī manu žurku nevarēja ciest, jo uzskata, ka tā ir netīrība. Arī vecmamma manu žurku nemīlēja.

Visi priecājās, ka viņa nomira. Man pat liekas, ka mamma ar vecmammu viņu noindēja.

Es nolēmu, ka nākamo žurku atnesīšu slepus. Man jau viss ir sarunāts. Kā lai pārliecina mammu un omi, ka žurkas ir normālas un nepārnēsā mēri? Es vairs nevaru izturēt tās sarunas, un katru reizi, kad es žurku paņēmu rokās, viņas uzreiz bļāva, lai es nomazgājos."

Ar 14 gadus veco "Sīrupa" lasītāju visi draudzējas tikai naudas dēļ:

"Visi ar mani draudzējas tikai tāpēc, ka man senči dod daudz naudas. Kamēr es maksāju par čipsiem, par diseni, par kartingiem - visi ar mani tusējas, bet, kolīdz ir kaut kāds tuss, kur nauda nav vajadzīga, uzzinu, ka mani nemaz neaicināja.

Pagājušonedēļ, piemēram, mani klasesbiedri tusēja pie vienas meitenes - skatījās visu sestdienu filmas. Bet no manis to slēpa. Bez naudas nevienam neesmu vajadzīga. It kā jau neesmu nesmuka - man ir foršas drēbes, labs telefons... Kad visi taisās kaut kur tusēt, man prasa - tev nauda ir? Ja saku, ka nav, viņi izliekas, ka viss atcelts, bet tā nav. Vai naudīgos vienmēr izmanto? Kā to mainīt?"

"Pavisam trakās meitenes" mērs ir pilns - viņai riebjas skūpstīties ar apdzērušos zēnu:

"Mani sauc trakā (labā nozīmē) meitene. Gribētu izteikt savas domas par šo un to. Man liekas stulbi, ka meitenes nedrīkst dzert un smēķēt (tās, kas nedzer un nepīpē, ir gudras), bet zēni drīkst. Man arī nepatīk skūpstīties ar apdzērušos un nosmēķējušos zēnu. Par narkotikām vispār nerunāsim. Un vēl es ciest nevaru tās krutās meitenītes, kurām kosmētika ir 5 cm biezumā. Jā, kosmētiku vajag lietot, bet ar mēru. Jo kā nekā jūs savam īstajam un vienīgajam patiksiet arī bez kosmētikas čupas. Vēl stulbi ir tas, ka rubrikā raksti vēstuli daudz meitenes vecumā no 12 līdz 14 gadiem raksta: esmu seksīga blondīne ar skaistām acīm (vai arī brunete).

Pirmām kārtām, meitenes, jūs neapjēdzat, ka 12 - 14 gados nevar būt seksīgs cilvēks.

Šajā vecumā meitenes (un zēni) vēl tikai attīstās (ar izņēmumiem - akcelerātiem). Labi, to var teikt 18, 19 gadus un vecākas meitenes (vai sievietes), bet, atvainojos, kas tur seksīgs, ja vismazākā izmēra krūšturī sabāzta vate? Un ne jau visus zēnus interesē tas, cik lielas krūtis, skaistas lūpas, daudzi zēni meitenes vērtē arī pēc garīgajiem dotumiem (jūs, zēni, man piekritīsiet, vai ne? Vismaz daži)."

Žurnāls "Sīrups" iznāca kopš 2004. gada augusta, tā tirāža bija 9000 izdevumu mēnesī. Pēdējais žurnāla numurs iznāca 2016. gada nogalē.

Ikkatru mēnesi tas vēstīja par randiņiem, problēmām skolā, attiecībām mājās un ar draugiem, sportu, skaistumkopšanu, modes aktualitātēm un notikumiem šovos, kino, mūzikā un jauniešu iemīļotāko slavenību dzīvē.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu