Džonsons: Lielbritānijā pēc inficēšanās ar omikron paveidu miris vismaz viens cilvēks (7)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lielbritānijas premjerministrs Boriss Džonsons.
Lielbritānijas premjerministrs Boriss Džonsons. Foto: Hollie Adams/Pool via REUTERS/File Photo

Lielbritānijā pēc inficēšanās ar Covid-19 omikron paveidu miris vismaz viens cilvēks, pirmdien paziņoja premjerministrs Boriss Džonsons, vēsta LTV Ziņu dienests. 

Vīrusa jaunā paveida dēļ Lielbritānijā arī pieaudzis hospitalizēto cilvēku skaits, tāpēc Džonsons brīdināja visus uztvert omikron izplatību ļoti nopietni un mudināja iedzīvotājus pieteikties balstvakcīnai.

Anglijas slimnīcās ar jauno vīrusa paveidu šobrīd atrodas desmit cilvēki, sacījis veselības ministrs Sadžids Džavids. Svētdien Lielbritānijā saistībā ar omikron izplatību līdz ceturtajai pakāpei tika paaugstināts Covid-19 trauksmes līmenis.

Ceturtais līmenis nozīmē augstu vai augošu transmisijas līmeni. Pēdējo reizi šāds brīdinājums Lielbritānijā tika izsludināts maijā.

Džonsons sacīja: "Mums ir steidzami jāapbruņojas ar vakcīnu sniegto aizsardzību, lai pasargātu savus draugus un savus tuvākos, jo ir pierādījumi, ka omikron inficēto skaits Lielbritānijā dubultojas katru otro vai trešo dienu.

No rūgtās pieredzes zinām, kā šīs līknes attīstās. Nevienam nevajadzētu šaubīties par to, ka tuvojas omikron paisuma vilnis. Es baidos, ka ir skaidrs, ka ar divām vakcīnas devām diemžēl nepietiek, lai dotu mums tādu aizsardzību, kāda ir nepieciešama.

Labās ziņas ir, ka zinātnieki ir pārliecināti, ka ar trešo devu varam mūsu aizsardzības līmeni atjaunot. Zinu, ka daži jautās, vai omikron ir daudz nopietnāks par iepriekšējiem paveidiem un vai tiešām nepieciešama trešā deva? Atbilde ir jā! Nepieļaujiet kļūdu, domājot, ka omikron nevar jums nodarīt ļaunu un nevar jūs un jums tuvos padarīt slimus."

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu