"Citplanētietis" Verstapens, sezonas beigu drāma un nākamie favorīti - saruna ar F-1 ekspertu Aldi Putniņu (1)

Matīss Kleinbergs
, Sporta ziņu redaktors
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Ziņu medija "Apollo.lv" podkāsta "Kas laukumā, tas uz mēles" jaunākajā epizodē uz sarunu par aizvadīto Pirmās formulas (F-1) sezonu aicinājām pašmāju šī sporta veida apskatnieku Aldi Putniņu.

Podkāsta ievadā atskatījāmies uz notikušo šajā sezonā, mēģinot pieredzēto aprakstīt ar vienu vārdu. Putniņš, atbildot uz šo jautājumu, izvēlējās visnotaļ precīzu formulējumu: "Eksplozīva." Šādu raksturojumu apskatnieks pamatoja ar faktu, ka sezonas izskaņā interese par F-1 burtiski uzsprāga, jo intrigām caurvītā čempionāta iznākumu gribēja uzzināt pat cilvēki, kuri ikdienā absolūti neseko F-1.

Sarunas turpinājumā apspriedām sezonas pēdējo sacīksti, kuras notikumi F-1 apskatniekiem pavisam noteikti uz mēles vēl būs gadiem ilgi. Putniņš norādīja, ka "Mercedes", neskatoties uz faktu, ka atradās vadībā un bija ātrāki, sacīkstes otrajā lomā bija sava veida ķīlnieka lomā, jo "Red Bull" un Verstapens varēja reaģēt uz viņu lēmumiem. Tā rezultātā "Mercedes" izvēlējās, kā norādīja Putniņš, konservatīvāku stratēģiju, kamēr "Red Bull" bija jāriskē.

"Ja mēs atdosim līderpozīciju, "Red Bull" to paņems, pateiks paldies. Mēs nezinām, vai tiksim viņiem garām," "Mercedes" komandas domu gājienu sacīkstes otrās daļas pitstopu stratēģijai ieskicēja Putniņš.

"Viņi ļoti negribēja nonākt situācijā, kad Makss ir priekšā un viņiem ir jāapdzen Makss Verstapens. Jo mēs zinām, kā tas ir beidzies iepriekšējās reizēs. Maksam Verstapenam nevajadzēja aizbraukt līdz finišam, ja līdz finišam neaizbrauca arī Luiss Hamiltons," sacīja apskatnieks.

Turpinājumā apspriedām arī iemeslus, kāpēc "Mercedes" sezonas izskaņā izdevās demonstrēt pārliecinošāku sniegumu nekā viņu galvenajiem konkurentiem. 

Pārrunājām arī tiesnešu darbību šīs sezonas gaitā. Putniņš piekrīt, ka tiesneši ar sacīkšu direktoru Maiklu Masi priekšgalā šosezon pieļāva kļūdas. Tomēr, runājot par Masi atstādināšanu, viņš norādīja, ka Masi darbs nebūt nav no vieglākajiem un "uz sitienu" viņa aizstājēju, visticamāk, neizdotos atrast: "Ja vietā varat piedāvāt ko labāku, tad Masi var atlaist."

Pēcāk apspriedām arī Luisa Hamiltona nākamās sezonas kolēģi Džordžu Raselu. Par jaunā brita spējām gan mums domas ievērojami dalījās. Putniņš norādīja, ka Rasels ir augstas raudzes pilots tomēr "citplanētieša" statusam, kuru ir sasniedzis Luiss Hamiltons un Makss Verstapens, viņš tomēr vēl neatbilstot.

Turpinājumā apspriedām Kimi Raikonena iespēto viņa leģendārajā F-1 karjerā.

Podkāsta nobeigumā apspriedām, kurš pilots tad varētu būt gada labākais braucējs, kā arī, kurš no debitantiem šosezon bija spožākais. Izskaņā nedaudz pieskārāmies arī prognozēm par nākamo sezonu. Tomēr prognozes tik tehniskā un neparedzamā sportā kā F-1, it sevišķi pirms ievērojamām noteikumu izmaiņām, tomēr vairāk ir uzskatāmas par minējumiem.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu