"Lauku cilvēks aizbrauc un viņu nepieņem." Iedzīvotājam atsaka pieņemšanu pasu nodaļā (10)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Evija Trifanova/LETA

Rūjienietis Juris Ozols nolēma izpalīdzēt kaimiņam personas apliecinoša dokumenta kārtošanas jautājumā. Tuvākā Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes (PMLP) nodaļa, kur vīrietis var izveidot šo dokumentu, atrodas Valmierā. Taču viņš pat nenojauta, ka vienas identifikācijas kartes dēļ uz Valmieru nāksies doties trīs reizes, vēsta raidījums "4. studija".

Pirmajā reizē, kad vīrietis devās uz Valmieru, viņam atteica, jo viņš nebija piereģistrējis vizīti internetā.

"Nedrīkst, piesakieties elektroniski, tad jums jāierodas pasu nodaļā, kur jūs piereģistrēs, un tad - nozīmēs datumu, kad atkal jums jābrauc un jāsaņem pase," tā Ozolam sacīja PMLP nodaļā Valmierā.

"Tāda patvaļa notiek. Valmierā sēž četras dāmas, lauku cilvēks aizbrauc un viņu nepieņem. Piezvanot pa telefonu - atsaka. Drīkst tikai elektroniski pieteikties.

Es nezinu, ko tās četras dāmas tur dara," stāsta Ozols un ir neizpratnē, kādēļ nevarētu būt tāpat, kā ir CSDD, kur nav nepieciešams pirms tam pieteikt vizīti.

Vienas ID kartes dēļ vīrietis kopā mēroja teju 300 km. Šīs situācijas dēļ lieki iztērēts ne tikai laiks, bet arī nauda.

PMLP pieļauj, ka šajā gadījumā ir notikusi komunikācijas kļūda. "Mūsu ierastā prakse ir tāda, ka noteikti klientus prom neraidām un cenšamies pierakstīt uz nākamo brīvo laiku," skaidro PMLP pārstāve Madara Puķe.

Komentāri (10)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu