"Man ir liels kauns, ka tajā piedalījos." Vīrietim par uzbrukumu Kapitolija policistiem noteikts piecu gadu cietumsods (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Kādam 54 gadus vecam vīrietim no Floridas piespriests piecu gadu cietumsods par atkārtotu uzbrukumu policijai ASV Kapitolija nemieru laikā 6. janvārī. Vīrietis meta likumsargiem ar koka dēli un izšļāca tiem virsū ugunsdzēšamā aparāta saturu, ziņo portāls NBC News.

Robertam Palmeram no Tampas Floridā piespriests piecu gadu cietumsods - ieslodzījumā vīrietim būs jāpavada 63 mēneši. Tas ir līdz šim garākais sods, kas noteikts par vairākiem uzbrukumiem policijai ASV Kapitolija nemieru laikā 6. janvārī.

Jau 150 apsūdzētie atzinuši dalību Kapitolija iebrukumā.

"Mēģinājumi vardarbībi gāzt valdību, cenšoties apturēt varas pāreju un uzbrūkot likumsargiem, tiks stingri sodīti," sacīja ASV apgabala tiesnese Taņa S. Čutkana.

54 gadus vecais Palmers apsūdzēts par atkārtotu uzbrukumu policistiem Kapitolijā. Prokurori atklājuši, ka vīrietis policijai meta koka dēli, paņēma ugunsdzēšamo aparātu un izšļāca to virsū likumsargiem. Pēc tam vīrietis tvertni raidīja virsū policistiem.

Likumsargi spēja sevi pasargāt, un neviens no viņiem nav cietis, liecina tiesas dokumenti.

"Man ir liels kauns, ka tajā piedalījos. Ļoti, ļoti liels kauns," atzina Palmers.

Vīrietis bija viens no pirmajiem, kas īsi pēc nemieriem padevās ASV Federālajam izmeklēšanas birojam. Oktobrī viņš savu vainu atzina.

Nemieru dienā gāja bojā četri cilvēki, un nākamajā dienā no ievainojumiem mira viens Kapitolija policists. Vairākas stundas ilgajā cīņā tika ievainoti simtiem policistu, un kopš tā laika četri policisti ir atņēmuši sev dzīvību.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu