"Mazie neko nesaprot!" Pēc inficēšanās ar Covid-19 mirusi septiņu bērnu mamma

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ieva Lūka/LETA

Linda Šillere, mamma septiņiem bērniem, no kuriem jaunākajam nesen apritēja tikai gadiņš, ir mirusi pēc inficēšanās ar Covid-19. Jaunākie bērni vēl nav aptvēruši notikušo un gaida, kad mamma pārnāks, vēsta LTV Ziņu dienesta raidījums "Panorāma".

Ģimenē neviens nebija vakcinējies. Pēc traģiskajiem notikumiem vakcinējusies gan vīramāte, gan daudzi citi radinieki.

"Mēs baidījāmies no šāda iznākuma, jo valdība neko... Ja būtu iznācis, nu ka man no vakcīnas paliek slikti, vienam no vecākiem, kāds atbalsts būtu, Lindai no Latvijas valsts.

No valdības puses kaut kāds atbalsts, kompensācija nu jeb otrādāk, tā kā tagad ir sanācis, ja tas notiktu no vakcīnas," sacīja daudzbērnu tēvs Gundars Zarāns. 

Šaubas par vakcīnas drošumu sējušas sociālo tīklu vietnes.

To, ka Covid-19 varētu paņemt 38 gadus jaunas, veselas septiņu bērnu mammas dzīvību, ģimenē neviens nespēja iedomāties ļaunākajos murgos.

Pusotru mēnesi Linda cīnījās par dzīvību slimnīcā. No dienas, kad Gundaram ļāva atvadīties no sievas, saglabājies rūgtums.

Dienā, kad Lindu pārveda uz reanimāciju, no citas pilsētas dēlam palīgā atsteidzās Gundara mamma. Viņas atbalsts pašlaik ir īpaši nozīmīgs, auklējot Gundara un Lindas jaunāko bērniņu.

"Palika otrajā novembrī gads. Nēsāju viņu uz rokām," pastāstīja Gundara mamma Judīte.

"Pirmo nedēļu mums gāja pavisam traki. Ēst neko negribēja, nevienu klāt redzēt negribēja," viņa piebilda.

"Mēs cīnāmies ar dēlu, bet iet ļoti grūti," sacīja Judīte.

"Bērni ir maziņi, mazie neko nesaprot. Lielajiem kaut kā vieglāk ir, tie saprot. Kad atnāks mamma, kad atbrauks mamma... Mēs vēl neticam īsti. Nu kā.. ticam. Kapos bijām, redzējām, bet nu grūti. Jācīnās. Dēlam jāpalīdz."

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu