NHL un NHLPA tuvākajās dienās plāno paziņot lēmumu par hokejistu dalību olimpiskajās spēlēs

LETA/ESPN
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Nacionālā hokeja līga (NHL) un NHL spēlētāju asociācija (NHLPA) tuvākajās dienās plāno paziņot lēmumu par hokejistu dalību februārī gaidāmajās 2022.gada Pekinas olimpiskajās spēlēs, ziņo līga.

Septembrī NHL un NHLPA panāca vienošanos ar Starptautisko Ledus hokeja federāciju (IIHF) par spēlētāju dalību 2022. gada Pekinas ziemas olimpisko spēļu turnīrā.

Vienošanās paredz pārtraukumu 2021./2022. gada NHL regulārajā čempionātā, lai hokejisti varētu piedalīties Pekinas olimpiskajās spēlēs. Olimpiādē hokejisti spēkosies no 9. līdz 20. februārim.

Līgumā gan ir atruna, ka to var lauzt, ja NHL/NHLPA uzskatīs, ka Covid-19 pandēmijas apstākļi ir apgrūtinoši vai nedroši spēlētājiem. Pēdējie Covid-19 uzliesmojumi komandās un neskaidrība par noteikumiem Pekinā radījusi bažas par hokejistu dalību olimpiskajās spēlēs.

NHL un NHLPA šobrīd aktīvi pārspriež jautājumu par hokejistu dalību Pekinas olimpiskajās spēlēs un tuvākajās dienās plāno pieņemt un paziņot galīgo lēmumu.

Līdz 10. janvārim NHL var izlemt nepiedalīties olimpisko spēļu turnīrā, nesaņemot par to naudas sodu. ESPN, atsaucoties uz situācijai pietuvinātiem avotiem, vēsta, ka šajā situācijā NHL spēlētāju dalība olimpiskajās spēlēs ir maz ticama.

Tāpat svētdien panākta vienošanās, ka, neskatoties uz vairākiem Covid-19 gadījumiem, regulārais čempionāts vismaz pagaidām tiek turpināts. NHL un NHLPA lēmumu pamato ar to, ka maz ir tādu pozitīvu Covid-19 gadījumu, kuru rezultātā radušies saslimšanas simptomi vai nopietnas saslimšanas.

Toties, ņemot vērā iespējamos ceļošanas ierobežojumus starp ASV un Kanādu, kā arī to, ka nav paredzami federālie ierobežojumi, sākot no pirmdienas līdz 23. decembrim atcelti visi mači starp abu valstu komandām.

Jau tagad zināms, ka NHL šajā sezonā pārcēlusi un vēl pārcels kopumā 39 spēles.

Covid-19 uzliesmojumi pamatīgi iztraucējuši arī Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta norisi un Nacionālās futbola līgas (NFL) turnīru.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu