"Taliban" kļūdas dēļ pārskaita lielu naudas summu opozīcijai. Tā līdzekļus atsakās atgriezt (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Afganistānā pie varas esošais "Taliban" režīms.
Afganistānā pie varas esošais "Taliban" režīms. Foto: AFP/SCANPIX

Kļūdas dēļ Afganistānā pie varas esošais "Taliban" režīms pārskaitījis apmēram 800 000 ASV dolārus Afganistānas vēstniecībai Tadžikistānā, kuras vadītājs atbalsta gāzto Afganistānas valdību un stingri iestājas pret "Taliban", vēsta ārzemju medijs "Eurasianet".

Dušanbē bāzētais portāls "Avesta" pagājušonedēļ, atsaucoties uz informācijas avotiem vēstniecībā, ziņoja, ka bijušā Afganistānas prezidenta Ašrafa Gani valdība naudu bija paredzējusi afgāņu bēgļu skolai Tadžikistānā. Kad ASV un sabiedroto valstu spēki augustā atstāja Afganistānu un esošā valdība krita, valstij nonākot radikālā islāma fundamentālistu talibu kontrolē, plānotais maksājums nenotika.

Tomēr vēlāk Afganistānas vēstniecība Tadžikistānā finansējumu tomēr saņēma. Iespējams, ka "Taliban" kontrolētā finanšu ministrija nebija rūpīgi izvērtējusi pārskaitījumu.

"Eurasianet" informācijas avots vēstniecībā apstiprināja šāda pārskaitījuma faktu, kas esot noticis šī gada septembrī, taču norādīja, ka summa esot bijusi mazāka - ap 400 000 dolāru. Novembrī "Taliban" sazinājās ar vēstniecību un pieprasīja naudu atgriezt, taču saņēma atteikumu.

"Skolu neesam uzbūvējuši, taču skolotāji un vēstniecības darbinieki četrus mēnešus saņem algu no šiem līdzekļiem. Visa nauda tiek iztērēta vēstniecības un Afganistānas pilsoņu vajadzībām,"

teica informācijas avots.

Tas arī norādīja, ka pārskaitīt naudu atpakaļ nemaz nebūtu iespējams, jo Tadžikistānā "Taliban" identificēta kā teroristiska organizācija.

Tadžikistāna piesardzīgi atbalsta Afganistānas pretošanās kustību.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu