Tiesa patur apcietinājumā ar koronavīrusu saslimušo Lembergu (14)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ventspils domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs.
Ventspils domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs. Foto: Edijs Pālens/LETA

Rīgas apgabaltiesa atkārtoti ir noraidījusi bijušā Ventspils mēra Aivara Lemberga ("Latvijai un Ventspilij") lūgumu pārskatīt viņam noteikto drošības līdzekli - apcietinājumu. Viņš uzturas cietumu slimnīcā Olainē, pavēstīja Lemberga aizstāvis Māris Grudulis.

Lembergs pašlaik uzturas cietumu slimnīcā Olainē, kur nonāca, jo saslima ar Covid-19.

Kā pastāstīja aizstāvis, Lembergs ar "Johnson&Johnson" vakcīnu pret Covid-19 tika potēts 10. maijā. Esot apcietinājumā, Lembergs lūdzis viņam nodrošināt balstvakcīnu, taču tā neesot nodrošināta, kā arī neesot saņemtas atbildes uz viņa un aizstāvju lūgumiem šajā jautājumā, norādīja Grudulis.

Ieslodzījuma vietu pārvalde (IeVP) Centrālcietuma ieslodzītajiem piedāvājusi iespēju saņemt balstvakcināciju ar "Johnson&Johnson" vakcīnu, taču šai vakcīnai veltīti visai kritiski vērtējumi par tās salīdzinoši zemo efektivitāti. Imunizācijas valsts padome pēc potēšanās ar "Johnson&Johnson" vakcīnu iesaka saņemt otru poti no "Pfizer" vai "Moderna".

IeVP, nekomentējot konkrēto Lemberga gadījumu, skaidroja, ka "Johnson&Johnson" vakcīna izvēlēta, jo šī vakcīna esot vispieprasītākā Centrālcietuma ieslodzīto vidū, tādēļ nav pasūtītas citas vakcīnas.

Jautājumus, kas saistīti ar Lemberga vakcināciju, pārvalde atteicās komentēt, jo tie "skar informāciju par personas veselību".

Komentāri (14)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu