Gatavo ar stāstu ⟩ Anna Panna grilē lasi un atklāj, kādu kūku cep Ziemassvētkos (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Gada nogales svētku noskaņās piedāvājam raidījumu sēriju "Gatavo ar stāstu", kurā varēsim ne vien izdzīvot Latvijā pazīstamu cilvēku stāstus, bet arī gūt iedvesmu un kopā iemācīties pagatavot jaunas un gardas receptes svētku galdam. Šoreiz TVNET studijā viesojas kulināre, trīs pavārgrāmatu autore Anna Panna (Anna Birmane), gatavojot lasi ar zirnīšiem, ķirbju biezeni un piparmētru mērci.

Anna atzīst, ka arī viņai, gluži kā visiem, ir reizes, kad uznāk iedvesma gatavot septiņkārtu vakariņas, un ir reizes, kad gluži vienkārši gribas pasūtīt kaut ko no ātro restorānu piedāvājuma. Lai gan talantīgā kulināre ir guvusi atpazīstamību kā kūku pavēlniece, šoreiz viņa pieņēma izaicinājumu pagatavot ko gruntīgāku – grilētu lasi ar zirnīšiem, ķirbju biezeni un piparmētru mērci.

Rosoties virtuvē, Anna kavējās atmiņas par bērnībā svinētajiem Ziemassvētkiem un Jauno gadu. Iepazinām arī viņas bērnības garšas, svētku tradīcijas un izdibinājām, bez kādas daudzu iecienītas kūkas nav iedomājams Annas ģimenes Ziemassvētku galds.

Foto: Jānis Škapars/TVNET

Izrādās, uzburt izsmalcinātu maltīti, kas garšo izcili un izskatās kā no smalka restorāna ēdienkartes, patiesībā ir iespējams pavisam ātri un bez īpašas piepūles.

Gatavojoties svētkiem, lieti noder saldēti dārzeņi, kas pēc uzturvērtības neatpaliek no svaigajiem, bet ļauj ietaupīt laiku, izlaižot laikietilpīgo mizošanu un smalcināšanu.

Anna Panna gatavošanai izmantoja laša filejas, "Bonduelle" saldētus zaļos zirnīšus un ķirbju - dārzeņu maisījumu, kā arī saldo krējumu, buljonu, piparmētras, citronu sulu, medu un olīveļļu. Šeit atradīsi viņas gatavotā meistarstiķa recepti, bet, lai uzzinātu Annas Pannas stāstus un to, kā viņai veicās virtuvē, noskaties video!

Foto: Anna Panna gatavo lasi ar zirnīšiem, ķirbju biezeni un piparmētru mērci

Raksts tapis sadarbībā ar "Bonduelle".

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu