"Situācija ir bīstamāka nekā iepriekš!" Cipule nosoda lielveikalu rīcību, pārorganizējot darbu "sarkanajā režīmā" (14)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Paula Čurkste/LETA

Vairāku lielveikalu rīcība, samazinot telpu lielumu, lai pārietu strādāt "sarkanajā režīmā", ir nosodāma, uzskata Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) vadītāja Liene Cipule. Intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" viņa uzsvēra, ka Covid-19 omikrona variants "sarkanā režīma" veikalus padara divtik bīstamus, nekā tas bija ar delta variantu.

Pēc Cipules teiktā, cilvēkiem vajadzētu apzināties, ka nav īpašu iespēju izvairīties no saslimšanas, ja telpā ir Covid-19 slimnieks.

Tas īpaši attiecas uz nepotētajiem cilvēkiem, tātad lielāka bīstamība ir veikalos, kas strādā "sarkanajā režīmā". Tā kā omikrona variants, kas pašlaik izplatās sabiedrībā, ir vēl lipīgās par iepriekšējo - delta variantu, tad lielveikali ir vēl bīstamāki nekā iepriekš.

Arī valdības lēmumu brīvdienās ļaut strādāt tirdzniecības centriem Cipule vērtē negatīvi, jo tas sniedz sabiedrībai priekšstatu, ka tā var atslābt, ka šajā laikā "tiek dāvinātas dāvanas - šajā gadījumā pāris stundas lielveikalā".

Cipule sacīja: "Vīruss nav atkarīgs no lēmumiem. Tas pārvietojas no cilvēka uz cilvēku."

Tādēļ ir svarīgi ierobežot kontaktēšanos ar citiem, lai nenodotu vīrusu viens otram. Mediķi ar bažām raugās uz janvāri, jo netiks nodots tik daudz Covid-19 testu, tāpēc nebūs zināms, kāda ir saslimstība. Tāpat arī ir risks, ka omikrona varianta dēļ slimos daudz cilvēku, būs pārslogota veselības aprūpes sistēma un slimnīcas.

Viņa piebilda, ka, ja "slimos masas", tad pārslogota būs arī cita kritiskā infrastruktūra - proti, ja saslims daudz policistu, ugunsdzēsēju un bērnudārzu darbinieku būs problēmas nodrošināt iestāžu darbību.

Ja cilvēki mazinās kontaktēšanos, Covid-19 nākamais vilnis, kas tuvojas, būs lēzenāks.

NMPD vadītāja vēlēja, lai nākamajā gadā Latvijā izdodas pārvarēt Covid-19, mazināt saslimstību.

Komentāri (14)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu